ΥΓΕΙΑ

110 πολίτες προσήλθαν στις δωρεάν εξετάσεις από ΙΣΑ και ΒΙΑΝΕΞ

110 πολίτες προσήλθαν στις δωρεάν εξετάσεις από ΙΣΑ και ΒΙΑΝΕΞ

Την αιματολογική εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) παρείχαν δωρεάν σε 110 πολίτες που προσήλθαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η φαρμακευτική εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Η εξέταση HbA1c πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας πρόληψης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη που συνδιοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Διαβήτη, για την ανίχνευση των πολιτών υψηλού κινδύνου.

Από τους 110 πολίτες που εξετάστηκαν, οι 28 -δηλαδή το 25,45%- παρουσίασαν παθολογική τιμή της HbA1c, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι φαινομενικά υγιείς πολίτες χρειάζονταν περαιτέρω έλεγχο χωρίς να το ξέρουν.

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ είναι το 5ο συχνότερο νόσημα. Επίσης, από τους 300 ασθενείς που λαμβάνουν καθημερινά φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το 62% των ασθενών λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία ή κάνουν ινσουλίνη.