ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: «Ναι» στο φάκελο ασφάλισης υγείας υπό προϋποθέσεις

ΙΣΑ: «Ναι» στο φάκελο ασφάλισης υγείας υπό προϋποθέσεις

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την εξαγγελία του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία φακέλου ασφάλισης υγείας και κάρτας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο κρίσιμο θέμα για τον ΙΣΑ είναι το θέμα της πρόσβασης στα ιατρικά – προσωπικά δεδομένα και προϋπόθεση η τήρηση του ιατρικού απορρήτου.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διευκρινίσει ότι το συγκεκριμένο μέτρο αφορά σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης όλων των παραπεμπτικών και των συνταγών που χορηγούνται σε κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ.

«Ο ΙΣΑ τάχθηκε εξ αρχής υπέρ κάθε μέτρου που θα διευκολύνει την πρόσβαση του ασθενή στις υπηρεσίες υγείας, και τον ιατρό να παρέχει τις υπηρεσίες του σύμφωνα με την επιστημονική του κρίση και τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης, μέσα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης», σημειώνει.

«Κρίσιμο για τον Ιατρικό Σύλλογο είναι το θέμα της πρόσβασης στα ιατρικά – προσωπικά δεδομένα. Ο ΙΣΑ τονίζει ότι η ιατρική σχέση είναι μία προσωπική σχέση, μία σχέση εμπιστοσύνης, και η τήρηση του ιατρικού απορρήτου αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την επιτυχία κάθε τέτοιου εγχειρήματος. Ας ελπίσουμε ότι η πολιτεία θα λάβει τα αναγκαία και ικανά εκείνα μέτρα με τη σοβαρότητα που αρμόζει. Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας θα παρακολουθήσει το θέμα στενά».

Σχετικές ειδήσεις