ΥΓΕΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή (05/06) στον Ευαγγελισμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή (05/06) στον Ευαγγελισμό

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή του.

Στο χώρο των επειγόντων θα συγκεντρωθούν αύριο το πρωί (05/06) οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», οι οποίοι κάνουν λόγο για χρηματοδότηση που βρίσκεται σε «απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα» ενώ τονίζουν την αγωνία τους για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι ενώ «το μηνιαίο κόστος λειτουργίας -σύμφωνα με τον μειωμένο προϋπολογισμό του 2015- είναι 7,5 εκ. ευρώ, στο νοσοκομείο έχουν διατεθεί για όλο το 1ο τρίμηνο μόλις 4,85 εκ. ευρώ».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» εκφράζουν ανησυχία και για την έλλειψη προσωπικού, επισημαίνοντας ότι σε όλες τις ειδικότητες, οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 1000, ενώ -όπως τονίζουν- δέσμευση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας υπάρχει μόνο για 15 - 30 επικουρικούς γιατρούς.

«Λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού η λίστα αναμονής για χρόνια περιστατικά μεγαλώνει και παρατηρείται καθυστέρηση στα επείγοντα» αναφέρουν και σημειώνουν ότι λειτουργούν μόνο οι 10 από τις 15 νέες χειρουργικές αίθουσες.

Οι εργαζόμενοι κάνουν επίσης λόγο για «εργασιακή εξουθένωση», τονίζοντας ότι τα ρεπό που οφείλονται στο μη ιατρικό προσωπικό ανέρχονται σε 16.000.

«Παρά την ψήφιση τροπολογίας για πληρωμή υπερωριών (αργίες, νύχτες κ.λπ.) του λοιπού προσωπικού (πλην γιατρών) που είναι πετσοκομμένες κατά 20% σε σχέση με πέρσι, η υπόσχεση ότι θα γίνει συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να πληρωθεί το 1ο τετράμηνο στις 27 Ιουνιου, αποτελεί εντέλει προσβολή για τη νοσηλεύτρια που ξενυχτάει με 90 λεπτά την ώρα πρόσθετη αμοιβή» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων.

Με απόφασή του το Σωματείο Εργαζομένων κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις με συμμετοχή την Πέμπτη 11 Ιουνίου, στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Σχετικές ειδήσεις