ΥΓΕΙΑ

Venowave: μια σύγχρονη λύση για προβλήματα κυκλοφορίας στα κάτω άκρα

Venowave:  μια σύγχρονη λύση για προβλήματα κυκλοφορίας στα κάτω άκρα

Το κυκλοφορικό μας σύστημα είναι υπεύθυνο για την αποστολή αίματος οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε κάθε σημείο του σώματος. Εάν η αιματική ροή σε κάποιο μέρος του σώματος περιοριστεί για οποιονδήποτε λόγο από την καρδιά προς τα άκρα (αρτηρίες) ή από τα άκρα προς την καρδιά (φλέβες) τότε ο ασθενής βιώνει συμπτώματα μειωμένης κυκλοφορίας η οποία είναι αισθητή κατά κύριο λόγο στα άκρα (πόδια, χέρια).

Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, τα καρδιολογικά, αρτηριακά ή φλεβικά προβλήματα.

Αν και συχνότερη στους ηλικιωμένους, η κακή κυκλοφορία του αίματος επηρεάζει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, την καρδιά, το ήπαρ, τους νεφρούς και τα άκρα. Τα συνηθέστερα συμπτώματα κακής κυκλοφορίας στα κάτω άκρα περιλαμβάνουν τσιμπήματα, μούδιασμα, πόνο, κράμπες, οιδήματα, έλκη, κ.α.

Η συσκευή Venowave είναι μια καινοτομική συσκευή διαλείπουσας συμπίεσης που παράγει ενέργεια σε κυμματομορφές και συνεισφέρει σημαντικά στη ενεργή υποβοήθηση και στην αποτελεσματική βελτίωση της κυκλοφορίας των κάτω άκρων.

Το Venowave συμβάλλει αποφασιστικά στη θεραπεία μιας σειράς παθήσεων του κυκλοφορικού: στο λεμφοίδημα, στα έλκη (φλεβικά, διαβητικά, κ.α.), στην πρόληψη της φλεβικής θρόμβωσης, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του μεταθρομβωτικού συνδρόμου και στην ελάφρυνση μετεπεμβατικών οιδημάτων και του πόνου. Η συσκευή είναι ιδανική για την σωστή υποστήριξη των ασθενών με προβλήματα κυκλοφορίας στο οικιακό τους περιβάλλον, βελτιώνει την υγεία και τη ποιότητα της καθημερινής τους ζωής, αποτρέποντας το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού. Μερικές από τις καταστάσεις όπου το venowave έχει επιστημονικά αποδεδειγμένη ευεργετική δράση:

Θεραπεία φλεβικών, διαβητών και αρτηριακών ελκών

Κάθε πληγή που δεν εμφανίζει βελτίωση εντός τεσσάρων εβδομάδων ή δεν επουλώνεται πλήρως εντός οκτώ εβδομάδων θεωρείται χρόνιο, μη-επουλωνόμενο τραύμα (έλκος). Τα έλκη δημιουργούνται συχνότερα σε ασθενείς άνω των 65 ετών και σε άτομα με φλεβική ανεπάρκεια, αρτηριακές και κυκλοφορικές διαταραχές όπως η υπέρταση, ο διαβήτης και η αρτηριοσκλήρωση. Ανάλογα με την αιτιοπαθολογία τα έλκη διακρίνονται σε φλεβικά (εμφανίζονται πιο συχνά), διαβητικά (εντοπίζονται στο 25% των διαβητικών), αρτηριακά, μικτά, κ.α.

Η επούλωση των ελκών εξαρτάται από την παροχή αίματος, τη χρήση κατάλληλων τεχνικών περιποίησης του τραύματος και τον συνεπή έλεγχο των συνυπαρχόντων ιατρικών προβλημάτων. Η θεραπεία των ελκών είναι επίπονη, χρονοβόρα και κοστοβόρα για τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο και ενδέχεται να περιλαμβάνει χρήση αντιβιοτικών και αντιβακτηριακών, χειρουργικό καθαρισμό, τεχνικές επαναγγείωσης, εφαρμογή συνεχούς / τοπικής αρνητικής πίεσης, οξυγόνωση, υγρή επούλωση, περίδεση, αποφόρτιση, αυξητικούς παράγοντες, υπεριώδη ακτινοβολία UVC, ακτινοβολία laser, υπερβαρική οξυγονοθεραπεία, συσκευές πνευματικής (διαλείπουσας) συμπίεσης.

Το Venowave αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τη θεραπεία των ελκών. Τοποθετείται εύκολα από τον πάσχοντα στο πίσω μέρος του γαστροκνημίου είναι άνετο στη χρήση και η λειτουργία του μιμείται το φλεβικό σύστημα του σώματος προωθώντας την άντληση του αίματος από το προσβεβλημένο άκρο. Το Venowave βελτιώνει την μικροκυκλοφορία, παρέχει υψηλότερα επίπεδα οξυγόνου και συνεισφέρει στην ταχύτερη επούλωση διαβητικών, αρτηριακών, φλεβικών ελκών και χρόνιων τραυμάτων αποτρέποντας το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού.

Θεραπεία Λεμφοιδήματος

Λεμφοίδημα ονομάζεται η μη φυσιολογική συσσώρευση λεμφικού υγρού (οίδημα, συνήθως στα άκρα) που προξενείται λόγω δυσλειτουργίας του λεμφικού συστήματος. Η δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε εγγενείς λόγους (πρωτογενές λεμφοίδημα) ή σε βλάβη (λόγω αφαίρεσης ή απόφραξης) που έχουν υποστεί τα λεμφικά αγγεία και οι αδένες (δευτερογενές λεμφοίδημα). Το δευτερογενές λεμφοίδημα συχνά οφείλεται σε ακτινοθεραπεία, εξάπλωση όγκου, λοίμωξη, τραύμα ή σε ριζικές επεμβάσεις που περιλαμβάνουν αφαίρεση λεμφαδένων (μαστεκτομή, γυναικολογικές, προστάτη, εντέρου, κ.α.).

Οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης και οι επίδεσμοι αποτελούν βασικές επιλογές για την θεραπεία του λεμφοιδήματος όμως η χρήση τους δεν είναι εύκολη και η εφαρμογή τους δεν είναι πάντα σωστή ούτε εύκολα ανεκτή από τον πάσχοντα.

Το Venowave είναι μια πολύ εύχρηστη και άνετη λύση που αποδεδειγμένα συνδράμει στην αποτελεσματική λεμφική παροχέτευση. Τοποθετείται εύκολα από τον ίδιο τον πάσχοντα στο πίσω μέρος του γαστροκνημίου. Η λειτουργία του μιμείται τη λειτουργία του λεμφικού μασάζ, ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία, παρέχει υψηλότερα επίπεδα οξυγόνου και βοηθά στην απομάκρυνση της συσσωρευμένης λέμφου από το πάσχων σκέλος, στην ελάττωση του οιδήματος και στον έλεγχο της νόσου.

Θεραπεία Μεταθρομβωτικoύ Συνδρόμου

Το Μεταθρομβωτικό / Μεταφλεβιτικό Σύνδρομο είναι η πιο συνήθης επιπλοκή της Εν τω Βάθει Φλεβικής Θρόμβωσης (60% των ασθενών με ΕΒΦΘ). Ο όρος Μεταθρομβωτικό / Μεταφλεβιτικό Σύνδρομο περιγράφει τις βαριές συνέπειες που προκαλούνται μετά από Εν τω Βάθει Φλεβική Θρόμβωση, ή από την παρατεταμένη απόφραξη των φλεβών λόγω του θρόμβου: έντονη φλεβική ανεπάρκεια, σοβαρά προβλήματα κινητικότητας, έντονος, χρόνιος πόνος, οίδημα και αίσθημα βάρους, άλγος και κράμπες, ερυθρότητα του κάτω άκρου, κνησμός, «μυρμήγκιασμα», δερματικά έλκη, κιρσοί, καστανόχρωμες ή ερυθρές κηλίδες στο δέρμα, κ.α. που υποβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Η αντιμετώπιση των συνεπειών του συνδρόμου είναι ιδιαίτερα δύσκολη και οι ασθενείς υφίστανται τις βαριές του συνέπειες χωρίς πολλές επιλογές, αποτελώντας παραδοσιακά ένα υποεξυπηρετούμενο πληθυσμό. Η κλασσική αντιμετώπιση του συνδρόμου περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τη χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης που όμως παρουσιάζουν δυσκολία στη χρήση, μη σωστή εφαρμογή στο πάσχων σκέλος αλλά και δυσφορία για τους ασθενείς οι οποίοι σύντομα εγκαταλείπουν τη χρήση τους.

Η συσκευή Venowave σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες συνεισφέρει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που συνδέονται με το Μεταθρομβωτικό / Μεταφλεβιτικό και στην ανακούφιση των ασθενών.

Το Venowave είναι απόλυτα φορητό, εύκολο στη τοποθέτησή του από τον ίδιο τον ασθενή, εντελώς άνετο στη χρήση του ακόμη και γα πολλές ώρες. Τοποθετείται στο πίσω μέρος του γαστροκνημίου, μιμείται το φλεβικό σύστημα του σώματος, βελτιώνει την κυκλοφορία προωθώντας την άντληση του αίματος από το προσβεβλημένο άκρο προς την καρδιά και τη μικροκυκλοφορία στο άκρο επιτυγχάνοντας την υποχώρηση του οιδήματος, την επούλωση ελκών, τον έλεγχο του πόνου και άλλων συμπτωμάτων επιτρέποντας στους ασθενείς να επανέλθουν σύντομα στις κανονικές τους δραστηριότητες.

Η συσκευή διαλείπουσας συμπίεσης Venowave λειτουργεί με κοινές μπαταρίες, είναι απόλυτα φορητή (270γρ.), εύχρηστη και διακριτική στη χρήση της, χωρίς καλώδια ή άλλα περιφερειακά εξαρτήματα. Τοποθετείται εύκολα στη γάμπα, από τον ίδιο τον ασθενή και μπορεί να φορεθεί για πολλές ώρες ασκώντας την ευεργετική της δράση χωρίς να τον περιορίζει από τις καθημερινές του δραστηριότητες. Το Venowave είναι εγκεκριμένο από τον FDA και διατίθεται με έγκριση CE (CE0086 – MDD 93/42/EEC).

Δείτε πως λειτουργεί το Venowave

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: Endotech Ιατρική Τεχνολογία, τηλ.: 210 2852400 ή μπείτε στην ιστοσελίδα www.endotech.gr