ΥΓΕΙΑ

Ευαγγελισμός: Κενές 800 οργανικές θέσεις – Μόνο 15 μόνιμες προσλήψεις το επόμενο διάστημα

Ευαγγελισμός: Κενές 800 οργανικές θέσεις – Μόνο 15 μόνιμες προσλήψεις το επόμενο διάστημα

Μόλις δεκαπέντε αναμένεται να είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το επόμενο διάστημα, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό, σε σύνολο 800 κενών οργανικών θέσεων (με βάση τον «κουτσουρεμένο» οργανισμό του νοσοκομείου).

Αντίθετα, ο αριθμός των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο όλο και αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή, περίπου 560 γιατροί, διοικητικοί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό, προσφέρουν πλήρεις υπηρεσίες με μικρές αμοιβές, με το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) να κάνει λόγο για «στυγνή εκμετάλλευση».

Συγκεκριμένα, οι επικουρικοί όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, διοικητικοί, νοσηλευτές, παραϊατρικό κλπ. ) ανέρχονται σε 38, οι συμβασιούχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι 13, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι είναι περίπου 400 (270 στην καθαριότητα, 70 τραπεζοκόμες, 7 μάγειροι, 30 στη φύλαξη, 25 στην τεχνική υπηρεσία), οι 5μηνίτες «ωφελούμενοι» από τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ είναι 54 και οι πανεπιστημιακοί υπότροφοι 6.

«Εμπαιγμό και για τους εργαζόμενους και για τη λειτουργία του νοσοκομείου» χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες συμβάσεις εργασίας το Σωματείο των Εργαζομένων και τονίζει: «Δεν θα δεχτούμε το δουλεμπόριο σε βάρος ασθενών και υγειονομικών!».

Με αίτημα «μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα» το Σωματείο καλεί σε σύσκεψη όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο νοσοκομείο, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις