ΥΓΕΙΑ

Ξανθός: Τον Μάρτιο οι προσλήψεις για τη στελέχωση των ΜΕΘ

Ξανθός: Τον Μάρτιο οι προσλήψεις για τη στελέχωση των ΜΕΘ

Από Φλεβάρη σε Μάρτη, μετατίθενται οι προσλήψεις 500 γιατρών και νοσηλευτών για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων, σύμφωνα με σημερινές (22/02/2016) δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Ενώ αρχικά το υπουργείο Υγείας προγραμμάτιζε τις προσλήψεις των υγειονομικών μέσα στον Φεβρουάριο, τώρα ο κ. Ξανθός κάνει λόγο για Μάρτιο, ενώ τοποθετεί τη σταθεροποίηση της λειτουργίας των κλινών στις ΜΕΘ πριν από το Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ξανθός σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, δηλώνει ότι στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να σταθεροποιηθεί η λειτουργία των κλινών που είναι ήδη σε λειτουργία στις ΜΕΘ, να επανέλθουν κρεβάτια που είχαν πάψει να λειτουργούν την προηγούμενη περίοδο λόγω έλλειψης προσωπικού και να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου παρατηρείται το «απαράδεκτο» όπως το χαρακτηρίζει, φαινόμενο της λίστας για κρεβάτια ΜΕΘ.

«Γιατροί και νοσηλευτές θα τοποθετηθούν μέσα στο Μάρτιο, με κριτήρια ΑΣΕΠ για πρώτη φορά, η φιλοδοξία μας είναι ένα μεγάλο μέρος από τα 250 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, ίσως και τα μισά να ανοίξουν πριν από το Πάσχα και ο στόχος είναι να εξαλειφθεί η λίστα που σε καθημερινή βάση είναι 50 με 60 άτομα» σημειώνει.

Επίσης, ο κ. Ξανθός τονίζει ότι τα νοσοκομεία δεν είναι ακέφαλα και ότι οι νέοι διοικητές θα είναι στις θέσεις τους σύντομα. «Το σύστημα υγείας βρέθηκε σε μια διακινδύνευση το προηγούμενο διάστημα, όμως με την αυξημένη δυνατότητα χρηματοδότησης που υπάρχει για το 2016 και με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προσδοκούμε ότι μετά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα έχουμε μια αναβαθμισμένη λειτουργία» αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

Δηλώνει δε κατηγορηματικά ότι κανένας ασθενής, ιδίως τα σοβαρά περιστατικά και όσοι έχουν άμεση ανάγκη ιατρική βοήθειας, δεν κινδυνεύει προσερχόμενος στα δημόσια νοσοκομεία και τονίζει ότι τα νοσοκομεία ανταποκρίνονται χάρη στην προσπάθεια του προσωπικού τους. Όσον αφορά στις νέες διοικήσεις, ο κ. Ξανθός λέει ότι οι διαδικασίες πρόσληψης διοικητών ξεκίνησαν, παρότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές αιτήσεις.

«Δεν είναι ακέφαλα τα νοσοκομεία. Υπάρχουν διοικητικά συμβούλια που έχουν διοριστεί και η διαδικασία επιλογής των νέων διοικητών προχωρά και όσοι επιλεγούν θα είναι στις θέσεις τους σύντομα» καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις