ΥΓΕΙΑ

Πώς να φροντίσεις την υγεία σου πριν από τις διακοπές

Πώς να φροντίσεις την υγεία σου πριν από τις διακοπές

Οι καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται προ των πυλών και είναι η ώρα εκτός από τις βαλίτσες να ετοιμάσεις και το σώμα σου!

Σκέφτηκες ποτέ πως τώρα ίσως είναι η ευκαιρία σου για να κάνεις όλα όσα δεν προλαβαίνεις όλο το χρόνο; Μία εξέταση αίματος ή μία επίσκεψη στο γιατρό; Μία ημέρα πριν πεις «αντίο» στην καθημερινή ρουτίνα, φρόντισε την υγεία σου και θωράκισε τον οργανισμό σου!

Γενικό τσεκ απ: Κανόνισε ένα ραντεβού για εξετάσεις αίματος, ή φρόντισε οποιοδήποτε άλλο τσεκ απ έχεις αμελήσει. Θα είσαι πιο ήρεμος όταν θα φύγεις για διακοπές και δεν θα έχεις τέτοιες υποχρεώσεις όταν επιστρέψεις.

Οδοντίατρος: Εκείνο τον καθαρισμό που όλο καθυστερείς, ήρθε η ώρα να τον κάνεις τώρα. Δεν θα πάρει πολύ ώρα από το πρόγραμμά σου και θα πας διακοπές με υπέροχο και υγιές χαμόγελο! Άλλωστε, ποιος λέει «όχι» σε μία σέλφι;

Βιταμίνες συμπληρώματα: Εάν γνωρίζεις κάποια συγκεκριμένη έλλειψη βιταμίνης του οργανισμού σου, κάνε μια επίσκεψη στο φαρμακείο για να την προμηθευτείς για τις διακοπές. Στο μέρος που θα είβρίσκεται, ενδεχομένως να μην μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις, καθώς δεν είναι όλοι οι προορισμοί το ίδιο οργανωμένοι. Εάν θέλεις να επιλέξεις γενικά ένα συμπλήρωμα βιοενέργειας, διάλεξε εκείνο που σε γεμίζει ενέργεια, φροντίζει το πεπτικό σου σύστημα και αναζωογονεί το δέρμα! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι επιλέγεται ως συστατικό σε πολλά καλλυντικά.

Αντηλιακά: Η έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι, ακόμα και όταν δεν είμαστε στη θάλασσα θέλει προσοχή. Διάλεξε ένα καλό αντηλιακό προσώπου και ένα αντίστοιχο σώματος και εφάρμοσέ τα από το πρωί. Όσο βρίσκεσαι στον ήλιο, πίνε πολύ νερό και βάζε συχνά αντηλιακό. Στο τσαντάκι που έχεις τα αντηλιακά σου, τοποθέτησε καλού κακού και ένα στικ αμμωνίας ή μία αλοιφή με κορτιζόνη για παν ενδεχόμενο. Μία μέλισσα μπορεί να σε βρει τον Αύγουστο. Ή μια μέδουσα...

Διατροφή: Ξεκίνα την ημέρα σου με έναν χυμό ή ένα smoothie. Θα σου δώσει ενέργεια και τόνωση! Η διατροφή σου το καλοκαίρι δεν πρέπει να είναι βαριά και με πολλά λιπαρά. Η χώρα μας ενδείκνυται για διατροφή πλούσια σε λαχανικά, ψάρια, φρέσκα φρούτα, ελαιόλαδο αλλά και υπερτροφές, που θα συμβάλλουν στη θωράκιση του οργανισμού σου. Μην επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με γεύματα με πολλές θερμίδες, θα νιώθεις κόπωση και ατονία.

Η υγεία είναι ένα θέμα που δεν έχει εποχές και πρέπει να τη φροντίζουμε πάντα. Καλό καλοκαίρι!