ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δείτε από τι κινδυνεύουν όσοι βλέπουν πορνό στο ίντερνετ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δείτε από τι κινδυνεύουν όσοι βλέπουν πορνό στο ίντερνετ

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη έκθεση των νέων στο διαδικτυακό πορνό κρούουν οι ειδικοί.

Και αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι όλο και περισσότεροι άνδρες ζητούν τη βοήθεια γιατρών λόγω στυτικής δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα μάλιστα με τους γιατρούς, τα προβλήματα αυτά έχουν τις ρίζες τους στον εθισμό των νέων στο διαδικτυακό πορνό κατά την εφηβεία τους ή στην αρχή της δεκαετία των ΄20.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά smartphones και tablets που ανοίγουν την πόρτα στην πορνογραφία, επιδεινώνουν τα συγκεκριμένα προβλήματα, κλείνοντας αυτήν της κρεβατοκάμαρας όπου οι νέοι αδυνατούν να λειτουργήσουν.

«Τα τελευταία 16 χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία 5,έχουμε παρατηρήσει δραματική αύξηση στα περιστατικά στυτικής δυσλειτουργίας νεαρών ανδρών», αναφέρει η Angela Gregory, ψυχοσεξουαλική θεραπεύτρια από Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Nottingham, συμπληρώνοντας: «Παλαιότερα αυτά τα προβλήματα εμφανίζονταν σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας ενώ σχετίζονταν με το διαβήτη, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και με καρδιοαγγειακές νόσους. Πλέον ρωτώ τους ασθενείς αν βλέπουν πορνό και πόσο αυνανίζονται καθώς αυτή φέρεται να είναι η αιτία των προβλημάτων τους».

Το ζήτημα ανέδειξε μάλιστα ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Μεγαλώνοντας με πορνό» δίνοντας πρωτοφανείς διαστάσεις στο θέμα.

Οι ερευνητές μίλησαν με έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος ξεκίνησε να βλέπει πορνό από τα 15 του χρόνια. Ο Νικ, παρά την επιθυμία να έχει σεξουαλικές σχέσεις στον πραγματικό κόσμο, αδυνατούσε να ανταπεξέλθει καθώς ήταν εθισμένος στο πορνό.

«Παρακολουθούσα μέχρι και δύο ώρες πορνό κάθε μέρα», εκμυστηρεύεται ο νεαρός Βρετανός για να συνεχίσει: «Σταδιακά αναζητούσα όλο και πιο extreme πράγματα καθώς το συνηθισμένο πορνό δεν μπορούσε να με ικανοποιήσει πια. Πράγματα που δεν μπορούσα να βιώσω στην πραγματική μου ζωή».

Και κάπως έτσι εμφανίστηκαν τα προβλήματα στη σεξουαλική του ζωή…

«Αν και αισθανόμουν σεξουαλική έλξη από μια γυναίκα και ποθούσα να κάνω σεξ μαζί της, το μυαλό μου ήταν κολλημένο στο πορνό», τονίζει ο Νικ, ο οποίος αναζήτησε τη βοήθεια ειδικών, καταφέρνοντας τελικά να θεραπευτεί αφού πέρασαν 100 ημέρες χωρίς να δει πορνό!

«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είχα μια φυσιολογική σχέση», καταλήγει.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έρευνα της «Journal of Sexual Medicine», ένας στους τέσσερις νέους ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία ήταν κάτω από 40 το 2014.

Όπως, δε, τονίζουν οι ειδικοί, υπογραμμίζοντας πως το πορνό μειώνει τη σεξουαλική απόλαυση, το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Σχετικές ειδήσεις