ΥΓΕΙΑ

Θεραπεία κυτταρίτιδας 3D-Lipo cavitation

Θεραπεία κυτταρίτιδας 3D-Lipo cavitation

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Ως κυτταρίτιδα ή σύνδρομο φλούδας πορτοκαλιού ορίζεται η συγκέντρωση υποδόριου λίπους εντός του ινώδους συνδετικού ιστού που εκδηλώνεται τοπικά με πτυχώσεις και οζίδια στο δέρμα. Δημιουργείται λόγω κακής τοπικής αιμάτωσης και έχει ως αποτέλεσμα τη μη σωστή τροφοδοσία των λιποκυττάρων της συγκεκριμένης περιοχής. Εξαιτίας αυτής της λάθος τροφοδοσίας ο οργανισμός δεν αναδομεί ούτε καίει το λίπος, αλλά το αποθηκεύει σε λιποκύτταρα. Η παράδοξη αυτή συσσώρευση λίπους οδηγεί στην αύξηση του όγκου των λιποκυττάρων, τη συμπίεση των αγγείων και στην επιδείνωση του ιδίου του προβλήματος της μικροκυκλοφορίας.

Η κυτταρίτιδα γίνεται αντιληπτή από την όψη του δέρματος που θυμίζει φλοιό πορτοκαλιού, αλλά και τη μειωμένη ελαστικότητά του. Εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στο σώμα των γυναικών μετά την εφηβεία και συγκεκριμένα στην περιοχή των μηρών, των γλουτών, του στομάχου, της κοιλιάς, των γαμπών, αλλά και των χεριών -στο εσωτερικό των μπράτσων.

Προκύπτει από ένα πολύπλοκο συνδυασμό παραγόντων που κυμαίνονται από τις ορμόνες έως την κληρονομικότητα και ενώ δεν είναι επιβλαβής, πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να απαλλαγούν από αυτήν καθώς είναι αντιαισθητική, γεγονός με ψυχολογικές προεκτάσεις.

Η εμφάνισή της κυτταρίτιδας διαβαθμίζεται ως ακολούθως:

Βαθμίδα 0: Μη ορατή, ακόμα και όταν ασκείται πίεση στο δέρμα.

Βαθμίδα 1: Μη ορατή σε όρθια ή ξαπλωμένη στάση, αλλά ορατή μόνο κατά την πίεση του δέρματος.

Βαθμίδα 2: Ορατή σε όρθια στάση και μη ορατή σε ξαπλωμένη στάση.

Βαθμίδα 3: Ορατή σε όρθια και ξαπλωμένη στάση.

Η ύπαρξη κυτταρίτιδας δεν σημαίνει την ύπαρξη περιττών κιλών αφού εμφανίζεται και σε λεπτούς ανθρώπους, όμως η απώλεια των περιττών κιλών βοηθά σαφώς στη μείωσή της. Παράγοντες με τους οποίους συσχετίζεται είναι οι ακόλουθοι:

  • Κληρονομικότητα
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Έλλειψη σωματικής άσκησης και καθιστική ζωή
  • Συνολικό σωματικό λίπος
  • Αφυδάτωση
  • Κακή διατροφή
  • Κάπνισμα
  • Κατανάλωση αλκοόλ
  • Υπερβολικές δίαιτες
  • Αργός μεταβολισμός
  • Πάχος και χρώμα δέρματος (ποιότητα δέρματος)

Ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Χρήστος Στάμου μας συστήνει την πιο δραστική και σύγχρονη μη επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας: Το 3D Lipo Cavitation.

stamou

Θεραπεία κυτταρίτιδας με 3D Lipo Cavitation

Η πρωτοποριακή θεραπεία 3D-Lipo Cavitation αποτελεί τη πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο στην αισθητική ιατρική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με αναίμακτο τρόπο. Βασίζεται στην τρισδιάστατη δράση της ενέργειας ειδικών ιατρικών υπερήχων χαμηλής συχνότητας. Το πεδίο υπερήχων δημιουργεί φυσαλίδες αέρα μέσα στα λιποκύτταρα, οι οποίες σταδιακά αυξάνονται, και εκρήγνυνται σε ορισμένο μέγεθος. Η ενέργεια υπό την μορφή θερμότητας (μικρή επίδραση) και το κύμα πίεσης (σημαντική επίδραση) απελευθερώνεται. Καθώς οι μεμβράνες των λιποκυττάρων δεν έχουν την δομική ικανότητα να αντέξουν τις δονήσεις διαλύονται εύκολα, ενώ το αγγειακό, το νευρικό και ο μυϊκος ιστός διαφυλάσσονται. Το αποτέλεσμα είναι η άμεση απώλεια λίπους.

Το φαινόμενο αυτό που ορίζεται ως «σπηλαίωση» αναφέρεται στη μη αναστρέψιμη καταστροφή των λιποκυττάρων και στη ρευστοποίηση του λίπους με τη χρήση ενέργειας ειδικών υπερήχων χαμηλής συχνότητας.

Το 3D Lipo Cavitation εφαρμόζεται σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά και χέρια.

Έχει ως στόχο την άμεση απώλεια πόντων, την εξάλειψη της κυτταρίτιδας και τη λιπογλυπτική. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρίας και θα σας εντυπωσιάσουν. Ενδεικτικά απαιτούνται 8 συνεδρίες, οι όποιες είναι τελείως ανώδυνες και υπό την εγγύηση του πιο αξιόπιστου και ασφαλούς μηχανήματος 3D-lipo. Η τεχνολογία Cavitation μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με κρυολιπόλυση, μεσοθεραπεία και ραδιοσυχνότητες και το κόστος καθορίζεται κυρίως από την έκταση της περιοχής για την οποία ενδιαφέρεστε.

Η δερματολογική κλινική Dermadvance με τα σύγχρονα μηχανήματα και με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε τη σιλουέτα που επιθυμείτε γρήγορα και ανώδυνα. Ξανακερδίστε την αυτοπεποίθηση σας!