ΥΓΕΙΑ

Καιρός – Τι αποκαλύπτει επιστήμονας για την αφρικανική σκόνη που «σκέπασε» τη χώρα μας

Καιρός – Τι αποκαλύπτει επιστήμονας για την αφρικανική σκόνη που «σκέπασε» τη χώρα μας

Καιρός – Πέπλο κίτρινης σκόνης από την Αφρική έχει σκεπάσει τη χώρα μας - Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία – Τι αναφέρει επιστήμονας

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, λόγω της σκόνης από την Αφρική. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Κρήτη, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στην Αθήνα.

Ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης, σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από την αφρικανική σκόνη που έχει σκεπάσει τον αττικό ουρανό.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το νέφος αυτό δεν έχει την τοξικότητα που έχει το νέφος της πόλης και το οποίο είναι βλαπτικό.

Ωστόσο συνέστησε προσοχή σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, στους ηλικιωμένους και τα παιδιά, καθώς, όπως είπε, καλό είναι να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν έξω.

Ο κ. Μπεχράκης πρότεινε να εισπνέουμε από τη μύτη, γιατί, όπως εξήγησε, τα σωματίδια συγκρατούνται από τις ρινικές κοιλότητες και δεν φτάνουν στους πνεύμονες. Πρότεινε επίσης να μην διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε μάσκα ή μαντίλι.

Ο καθηγητής ενημέρωσε, επίσης, για όσους πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα ή άλλα προβλήματα υγείας να αποφεύγουν τη σωματική κόπωση, διότι σε αυτή την περίπτωση εισπνέουμε μεγάλη ποσότητα από το νέφος.

Πάντως, επανέλαβε ότι οι άνθρωποι που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δεν διατρέχουν κίνδυνο, καθώς αυτό το νέφος δεν είναι βλαπτικό.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικό παζάρι στη Βουλγαρία: 3 δισεκατομμύρια για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Εξαφάνιση 13χρονου Περιστέρι - Ραγδαίες εξελίξεις: «Εγώ τον πήγα στο Γαλάτσι»