ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν εξετάσεις σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Δωρεάν εξετάσεις σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Πόσο ενημερωμένοι είστε σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος;

Στην ηλιόλουστη χώρα μας, όπως φαίνεται, μεγάλο μέρος του κοινού δεν γνωρίζει σημαντικές πληροφορίες προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί από το φαινόμενο που συναντάται όλο και συχνότερα. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν, καθώς από το 1980 τα κρούσματα του καρκίνου του δέρματος έχουν τριπλασιαστεί.

Και αυτό διότι, στην Ελλάδα, από νεαρή κιόλας ηλικία τα παιδιά περνούν αρκετές ώρες στον ήλιο, ενώ καθώς μεγαλώνουν το άθροισμα των «ωρών» της έκθεσης αυξάνεται, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην επιδερμίδα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μόδα του μαυρίσματος οδηγούν στην εξάπλωση του φαινομένου. Και μπορεί ο καρκίνος του δέρματος να είναι ο πιο συχνός, είναι όμως και δυνητικά ιάσιμος. Αυτό σημαίνει ότι με την ενημέρωση και την έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Άλλωστε, σε μια χώρα με 80% ηλιοφάνεια τον χρόνο το θέμα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος είναι υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία, για αυτό και είναι σημαντικό όλοι να φροντίζουμε να πραγματοποιούμε τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος αποτελεί ιδανική αφορμή για να ευαισθητοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε. Διοργανώνεται για μία ακόμη χρονιά από την ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική Εταιρία) και έχει ως χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2018, παρέχοντας στο κοινό σε όλη την Ελλάδα δωρεάν εξετάσεις από εθελοντές δερματολόγους, καθώς και συμβουλές και δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσφορά, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτή εκατοντάδες γιατροί αλλά και πάνω από 5.000 άνθρωποι που εξετάζονται εντελώς δωρεάν! Προκειμένου να κλείσετε ραντεβού επισκεφτείτε τη σελίδα http://bit.ly/eurwmelanwma-greece2018 ή τηλεφωνήστε στο 215 215 85 23.

SUNSIMED: Το καινοτόμο φωτοπροστατευτικό προϊόν για προστασία ακόμα και στο πιο ευαίσθητο δέρμα

Φυσικά, πέρα από τις εξετάσεις, ένα ακόμη πολύ σημαντικό μέτρο που πρέπει να λαμβάνουμε είναι η αντηλιακή προστασία. Το SUNSIMED είναι το νέο καινοτόμο ιατρικό φωτοπροστατευτικό προϊόν της Avène. Αποτελεί ένα ιατροτεχνολογικό βοήθημα τάξης I και είναι κυρίως συνταγογραφούμενο.

Διεθνούς κύρους κλινικές μελέτες έρχονται να το υποστηρίξουν προσφέροντάς του μια πραγματική επιστημονική υπόσταση και επιτρέποντας στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει στη συσκευασία δυνατές ενδείξεις όπως «ακτινικές υπερκερατώσεις (KA), δερματικοί καρκίνοι (εκτός μελανώματος) και φωτογήρανση».

αωενε Copy

Το SunsiMed διαθέτοντας το αποκλειστικό σύμπλεγμα SunSitive® protection, ένα φωτοσταθερό και κατοχυρωμένο σύστημα, παρέχει τη βέλτιστη προστασία στο σύνολο του φάσματος (UVB-UVA, ορατές, IR) και προσφέρει εξαιρετική αποτελεσματικότητα και υψηλή ασφάλεια ακόμα και στο πιο ευαίσθητο δέρμα.

Επιπλέον, με τον εξατομικευμένο συστατικό-γαλακτωματοποιητή, Phisol-K, ευνοεί την ομοιόμορφη κατανομή του αντηλιακού προσφέροντας ομοιογενή, σφαιρική και ολοκληρωμένη προστασία. Έτσι, αποτελεί ιδανική πρόταση για άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου.