ΥΓΕΙΑ

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τα αντικαρκινικά νοσοκομεία

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τα αντικαρκινικά νοσοκομεία
Υπερσύγχρονο σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής

Την υπογραφή εγκρίσεων σκοπιμότητας για την προμήθεια του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού των αντικαρκινικών Νοσοκομείων της χώρας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Η ανανέωση του εξοπλισμού γίνεται με πιστώσεις από το υπερπλεόνασμα του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, η προμήθεια αφορά:

- Ψηφιακό ακτινογραφικό συγκρότημα (DR) 2 ανιχνευτών με ανάρτηση οροφής, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, για τις ανάγκες του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ».

- Ψηφιακό τροχήλατο και αυτοκινούμενο ακτινογραφικό μηχάνημα, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, για τις ανάγκες του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ».

- Υπερσύγχρονο σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής (Da Vinci), με όλες τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, για τις ανάγκες του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ».

Επίσης, το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε στην ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου και την έγκριση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για την προμήθεια 19 σύγχρονων Αξονικών Τομογράφων για τις ανάγκες 19 νοσοκομειακών μονάδων ανά την επικράτεια, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 10.000.000 ευρώ.

Οπλίτες σε Περιφερειακά Ιατρεία άγονων περιοχών

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των αναπληρωτών Υπουργών Υγείας και Άμυνας, τοποθετούνται 11 οπλίτες θητείας πτυχιούχοι ιατρικής και μέχρι το τέλος της θητείας τους, σε Περιφερειακά Ιατρεία του Υπουργείου Υγείας σε άγονες, απομακρυσμένες και προβληματικές περιοχές.

Πρόκειται για το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Γαλατά, τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Χάλκης, Κουφονησίων, Φούρνων και Κάσου, τα Περιφερειακά Ιατρεία Κροκυλείου (ΚΥ Λιδωρικίου), Παλαιοκάτουνας (ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας), Κερασοχωρίου (ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας), Περδικακίου (ΚΥ Χαλκιόπουλων), Γαύδου (ΚΥ Κανδάνου) και Τήλου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις