Δεν θα χαθούμε, γιατί είμαστε μαζί

Δεν θα χαθούμε, γιατί είμαστε μαζί

Ήταν ένα συγκλονιστικό γεγονός που έκανε τα φετινά Χριστούγεννα τα πιο φωτεινά και ζεστά των τελευταίων χρόνων.

(Και να μία ακόμα αντίφαση στην εποχή μας. Σε μία παγωμένη και τρομαγμένη κοινωνία τα Χριστούγεννα να γίνονται τα πιο ζεστά και ελπιδοφόρα των τελευταίων ετών).

Αυτός ο κόσμος, ο μικρός και μέγας, άνθρωποι κάθε ηλικίας και σίγουρα όχι πλούσιοι, οι περισσότεροι μεροκαματιάρηδες και μικρομεσαίοι, και οι πιο πολλοί ηλικιωμένοι και πολλά μικρά παιδιά, ήρθαν με το κάτι τις τους στην πλατεία Συντάγματος για να ζεστάνουν, να δώσουν μία μικρή χαρά και ένα δώρο ψυχής στους άλλους που δεν έχουν να ζεσταθούν, δεν έχουν να ντυθούν και τα παιδιά τους δεν έχουν παιχνίδια να παίξουν.

Αυτή οι άδολη, η αυθόρμητη έκρηξη αγάπης στον συνάνθρωπο και αλληλεγγύη, δείχνει σε όλους μας – και σε όλους τους, σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική - ότι εμείς οι Έλληνες δεν θα χαθούμε, δεν θα μας σβήσει από τον χάρτη καμία Τρόικα, γιατί είμαστε μαζί, γιατί έχουμε δέσει τις καρδιές μας και τα χέρια μας.

Ας μπούμε λοιπόν στον νέο χρόνο, το 2013, με αυτό το ζεστό συναίσθημα μέσα μας: Ότι ο καθένας δεν μένει μόνος του απέναντι στην καταστροφή που μας βρήκε αλλά είμαστε μαζί, ο ένας στήριγμα στον άλλο και πάντως μία δύναμη αγώνα και ελπίδας απέναντι στους βρικόλακες της ζωής μας.

Πάμε λοιπόν με αυτό το μήνυμα ζωής και ελπίδας σαν οδηγό το 2013. Και θα βγούμε από το λούκι αδέρφια γρήγορα.