Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Κούρδοι μαχητές στο δρόμο προς την πόλη Κομπάνι

Newsbomb

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας προσγειώθηκε στη νότια Τουρκία αεροσκάφος με 150 περίπου μαχητές Πεσμεργκά, οι οποίοι πρόκειται να συνεχίσουν προς την πόλη Κομπάνι για να βοηθήσουν στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

Πρόκειται για ομάδα μαχητών από τις κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ, οι πρώτοι στους οποίους η Τουρκία -υποχωρώντας στις πιέσεις των δυτικών συμμάχων της- επιτρέπει τη διέλευση.

Δεύτερη ομάδα έχει επίσης ξεκινήσει οδικώς για την μεθόριο με την Τουρκία, σύμφωνα με αναφορές κουρδικών μέσων. Κουρδικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε εικόνες οχηματοπομπής πεσμεργκά που μετέφεραν οπλισμό.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/10/2014), από το αεροδρόμιο του Σανλίουρφα στη νότια Τουρκία ξεκίνησαν -υπό ισχυρότατη αστυνομική φύλαξη- λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαχητές που είχαν προσγειωθεί από το Αρμπίλ.

Οι δισταγμοί της Τουρκίας να επιτρέψει τη διέλευση Κούρδων μαχητών προς το Κομπάνι είχε προκαλέσει οργή στους κουρδικούς πληθυσμούς της ευρύτερης περιοχής, που κορυφώθηκαν με αιματηρές διαδηλώσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Τελικά, κάτω από την πίεση των δυτικών συμμάχων, η Άγκυρα συμφώνησε τελικά να επιτρέψει τη διέλευση.