Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Το σοκαριστικό video της εκτέλεσης των κατοίκων του Τικρίτ από το ΙΚ

Newsbomb

Έναν ακόμη κρίκο στην φρικιαστική αλυσίδα των αποτρόπαιων πράξεών τους πρόσθεσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δίνοντας στη δημοσιότητα video στο οποίο καταγράφεται η εκτέλεση τεσσάρων μελών μιας σουνιτικής φυλής στην περιοχή Τικρίτ του Ιράκ, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι συνεργάζονταν με την κυβέρνηση.

Η περιοχή (βόρεια της Βαγδάτης) αποτελεί προπύργιο του ΙΚ από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και πέρασε στον έλεγχο των τζιχαντιστών, ωστόσο τον τελευταίο καιρό πολιορκείται από δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες που προσπαθούν να την ανακαταλάβουν.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε λογαριασμούς του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter που πρόσκεινται προς το Ισλαμικό Κράτος, αναφέρεται ότι οι τέσσερις άνδρες είναι μέλη μιας φυλής που έχει πάρει το όνομα της από πόλη που βρίσκεται βόρεια του Τικρίτ.

«Η εκτέλεση του πυρήνα Σάχουα (πολιτοφύλακες που πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών) του αλ Άλαμ», αναγράφεται στο σοκαριστικό video, λίγο προτού άνδρες, στους οποίους τα χαρακτηριστικά του προσώπου έχουν αλλοιωθεί με τεχνική επεξεργασία, πυροβολήσουν στο κεφάλι τους τέσσερις άνδρες.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, το Ισλαμικό Κράτος είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες που απεικόνιζαν την εκτέλεση 13 φερόμενων μελών της ίδιας φυλής.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πολλά στελέχη των σουνιτικών φυλών που έχουν εξεγερθεί εναντίον των τζιχαντιστών, λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση του ιρακινού στρατού με στόχο την απελευθέρωση του Τικρίτ, στο πλευρό των μονάδων της αστυνομίας, των πολιτοφυλάκων και των σιιτών εθελοντών…