Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Η «τρομοκρατική επίθεση» στο Μάντσεστερ της Αγγλίας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων (Pics)

Newsbomb

Η αστυνομία του Μάντσεστερ της Αγγλίας αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη μετά τη διενέργεια αντιτρομοκρατικής άσκησης με πρωταγωνιστή αστυνομικό υποδυόμενο τζιχαντιστή βομβιστή αυτοκτονίας, να φωνάζει τη χαρακτηριστική φράση της μουσουλμανικής θρησκείας, «Ο Θεός είναι μεγάλος», λίγο πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που υποτίθεται πως μετέφερε πάνω του, στο Trafford Centre, την Τρίτη 10/5.

Στην άσκηση συμμετείχαν δεκάδες άνθρωποι καλυμμένοι με ψεύτικο αίμα στα ρούχα τους, παριστάνοντας τους τραυματίες στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο.

Ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Γκάρι Σιούαν της αστυνομίας του Μάντσεστερ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε ως προετοιμασία ενάντια στο ενδεχόμενο μια «επίθεσης αυτοκτονίας από την εξτρεμιστική οργάνωση του ISIS».

«Αναγνωρίζουμε το λάθος μας και ζητάμε συγγνώμη για το γεγονός ότι χρησιμοποιήσαμε έναν θρησκευτικό όρο αμέσως πριν τη υποτιθέμενη τρομοκρατική επίθεση, συνδέοντας αυτά τα δύο συνειρμικά».

Το Παρατηρητήριο ενάντια στην Ισλαμοφοβία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ότι η χρήση της φράσης ήταν προσβλητική και προειδοποίησε ότι «αυτού του είδους οι καταστάσεις υποθάλπουν τη διαιώνιση στερεοτύπων που μας χωρίζουν».

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ενδεχομένως οι επικριτές όσων συνέβησαν στην αντιτρομοκρατική άσκηση στο Μάντσεστερ μπορεί να έχουν δίκιο.

Τον Φεβρουάριο της φετινής χρονιάς σχετική έρευνα του Royal United Services Institute (RUSI) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Βρετανία βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο να δεχτεί τρομοκρατική επίθεση από ακροδεξιούς παρά από ομάδες τζιχαντιστών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.

Source: RT.com