Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο: Ο γορίλας προστάτευε το αγοράκι πριν τον σκοτώσουν!

Newsbomb

Οργή και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η θανάτωση ενός γορίλαστο ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι, προκειμένου να σωθεί ένα 4χρονο αγοράκι το οποίο ξέφυγε της προσοχής της μητέρας του και έπεσε στο κλουβί του άγριου ζώου.

Σύμφωνα μάλιστα με νέο βίντεο ντοκουμέντο, το επιβλητικό άγριο ζώο φαίνεται να προστατεύει και όχι να προσπαθεί να κάνει κακό στο παιδάκι, αναζωπυρώνοντας το μένος όσων έκαναν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Harambe.

Κάτι που ενισχύουν και οι μαρτυρίες των επισκεπτών του κήπου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ο γορίλας, όχι μόνο δεν ήθελε να βλάψει το αγοράκι, αλλά προσπαθούσε να το προστατέψει μετά την πτώση του.

Οι ανθρώπινες κραυγές, μάλιστα, ήταν αυτές που πανικόβαλαν το γορίλα, «αναγκάζοντάς» τον να σύρει τον 4χρονο μέσα στο νερό, ώστε να τον οδηγήσει σε ασφαλές μέρος… Στο βίντεο, εξάλλου, το παιδάκι κάθεται ήρεμα δίπλα στο θηριώδες, αλλά άκακο ζώο, το οποίο έχει τοποθετήσει τα χέρια γύρω του για να το προστατεύσει.

Υπενθυμίζεται ότι η αντίδραση των υπαλλήλων του Ζωολογικού Κήπου προκάλεσε υπέρμετρη οργή και ερωτηματικά, σχετικά με την ασφάλεια, οι υπεύθυνοι ωστόσο του ιδρύματος περιέγραψαν την απόφασή τους, ως δύσκολη αλλά απαραίτητη.

Πάνω από 2.000 άτομα υπέγραψαν ψήφισμα στον ιστότοπο Change.org ασκώντας δριμεία κριτική στην αστυνομία του Σινσινάτι και τον ζωολογικό κήπο για τη θανάτωση του ζώου και κάλεσαν τους γονείς του παιδιού να «θεωρηθούν υπέυθυνοι για τις πράξεις τους διότι δεν επιτήρησαν το παιδί τους».

Η αστυνομία του Σινσινάτι είπε χθες (29/5) ότι δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες στους γονείς, αλλά ότι θα μπορούσε να συμβεί από τον δικαστικό εισαγγελέα της κομητείας του Χάμιλτον.

Οι αρχές δεν έδωσαν τα στοιχεία της οικογένειας ή του παιδιού στη δημοσιότητα.

Οι γονείς ωστόσο του αγοριού, ο 36χρονος Deonne Dickerson και η 32χρονη σύζυγός του, Michelle Gregg, εμφανίστηκαν από μόνοι τους και με μια λιτή ανακοίνωση δήλωσαν ότι ο γιος τους είναι καλά, ενώ… ατυχήματα συμβαίνουν, προκαλώντας εκ νέου την οργή!

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφέρει μάλιστα ότι ο 36χρονος πατέρας του αγοριού έχει βαρύ ποινικό μητρώο, ενώ πριν δέκα χρόνια κατηγορήθηκε και φυλακίστηκε για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, απαγωγή και ληστεία.
Ο πατέρας εργάζεται σε εταιρεία προμήθειας βιομηχανικού υλικού στο Σινσινάτι και η μητέρα είναι διαχειρίστρια σε παιδικό σταθμό στην ίδια πόλη.

Μια σελίδα στον ιστότοπο Facebook με τίτλο «Δικαιοσύνη για τον Χαράμπε» είχε πάνω από 3.000 "like" μέχρι χθες το απόγευμα (τοπικής ώρας), μια μέρα αφότου ο γορίλας, που ζύγιζε 181 κιλά, θανατώθηκε με όπλο, δέκα λεπτά περίπου αφού πλησίασε το παιδί και άρχισε να το τραβάει. Το ζώο, που ονομαζόταν Χαράμπε, αποτελούσε μέλος ενός είδους που τελεί υπό εξαφάνιση, των Δυτικών πεδινών γορίλων, και ο ζωολογικός κήπος δήλωσε ότι σκόπευε να τον χρησιμοποιήσει για αναπαραγωγή του είδους.

Μάρτυρες δήλωσαν σε κανάλι της τοπικής τηλεόρασης ότι το παιδί είχε εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του να βρεθεί με τον γορίλα στον ίδιο χώρο. Λίγο αργότερα, το αγόρι τρύπωσε μέσα από ένα φράγμα και έπεσε από ύψους περίπου 3,7 μέτρων μέσα σε μία τάφρο γύρω από το χώρο που κινούνταν ο γορίλας, ο οποίος τελικά το άρπαξε.

Ο πρόεδρος του ζωολογικού κήπου Θέιν Μέιναρντ ανέφερε ότι η ομάδα αντιμετώπισης επικίνδυνων ζώων του κήπου «πήρε μια δύσκολη, αλλά σωστή απόφαση γιατί έσωσε τη ζωή του μικρού», διευκρινίζοντας ότι το ζώο σκοτώθηκε από σφαίρα όπλου του προσωπικού του ιδρύματος. Εξήγησε ότι επιλέχθηκε η θανάτωση του ζώου γιατί η δράση ηρεμιστικού που μπορούσε να χορηγηθεί με ειδικό όπλο θα χρειαζόταν χρόνο.

Ο Μέιναρντ είπε επίσης πως ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά του 38ετούς χώρου έκθεσης γοριλών που κάποιο άτομο κατάφερε να εισχωρήσει στο χώρο παράνομα.

Σε άλλους ζωολογικούς κήπους, παρόμοια περιστατικά με άλλα ζώα έχουν καταλήξει σε τραγωδία ή σε τραυματισμούς των επισκεπτών. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση ενός 3χρονου αγοριού το οποίο έπεσε μέσα στο χώρο των γοριλών στον Ζωολογικό Κήπο Μπρούκφιλντ, κοντά στο Σικάγο, το 1996. Τότε μια οκτάχρονη θηλυκή γορίλας ονομαζόμενη Μπίντι Χούα σήκωσε το αναίσθητο παιδί και το προστάτεψε από τους άλλους γορίλες. Η πράξη της τής χάρισε τον τίτλο «Ηρωίδα της Χρονιάς» του περιοδικού Newsweek και τον τίτλο «ενός από τα πιo συναρπαστικά πρόσωπα» του περιοδικού People...