Μία νεκρή από τις πλημμύρες στο Παρίσι (pics+video)

VIDEO GALLERY

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και χιλιάδες κατοικίες εκκενώθηκαν σε περιφέρειες της κεντρικής Γαλλίας κατά μήκος του Λίγηρα και του Σηκουάνα αφού η βροχή που έπεφτε αδιάκοπα εδώ και ημέρες προκάλεσε σε ορισμένες περιοχές τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν γνωρίσει εδώ και έναν αιώνα.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από το πλημμυρισμένο Παρίσι

Το Παρίσι βρίσκεται τις δύο τελευταίες ημέρες σε κατάσταση συναγερμού για πλημμύρες, καθώς ο Σηκουάνας ξεχειλίζει από την κοίτη του και κατακλύζει παρόχθιους αυτοκινητόδρομους, με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η κυκλοφορία στον ποταμό, περιλαμβανομένων των δημοφιλών τουριστικών «bateaux-mouches».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνηση αναμένει ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες σε ορισμένες περιοχές.

«Εξακολουθούμε να είμαστε πολύ ανήσυχοι», είπε ο κ. Βαλς σε δημοσιογράφους στη γαλλική πρωτεύουσα.

Χθες, Τετάρτη μια 86χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο πλημμυρισμένο σπίτι της στο Σουπ-σιρ-Λουέν, περίπου 140 χλμ. νότια της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Από τις πλημμύρες έχασαν επίσης τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι στη γειτονική Γερμανία.

Στο Παρίσι, αξιωματούχοι δήλωσαν πως η στάθμη του Σηκουάνα αναμένεται ότι θα φθάσει αύριο Παρασκευή τα 5,60 μ., κάτω από τα 6 μ. στα οποία θα πλημμύριζε το μετρό και πολύ κάτω από το ύψος ρεκόρ των 8,60 μ. που είχε φτάσει το 1910.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας ανακοίνωσε πως ο Μάιος ήταν για τη μείζονα περιφέρεια του Παρισιού ο πιο υγρός μήνας από το 1960.

Στην περιφέρεια Λουαρέ, όπου ο νομάρχης κινητοποίησε τον στρατό για να βοηθήσει στην απομάκρυνση αυτοκινητιστών που είχαν παγιδευτεί στον αυτοκινητόδρομο A10, οι πλημμύρες ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων 100 ετών.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr συγκλονιστικές εικόνες από τον ποταμό Σηκουάνα

PHOTO GALLERY