Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αποτελέσματα Brexit - Νάιτζελ Φάρατζ: Νικήσαμε χωρίς να ρίξουμε ούτε μια σφαίρα (video)

Newsbomb

Μπορεί μόλις έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, να είχε παραδεχθεί την ήττα του, ωστόσο, έπειτα από το ολονύχτιο θρίλερ των αποτελεσμάτων ο πολιτικός έσπευσε να καλωσορίσει την επικράτηση της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρότι δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση.

Έτσι, σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Τώρα τολμώ να ονειρεύομαι ότι η αυγή έρχεται για ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο».

Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες.

Στη δήλωσή του ανέφερε:

«Μπορώ να ονειρευτώ ότι ξημερώνει μια νέα ημέρα για μια ανεξάρτητη Μεγάλη Βρετανία. Αν οι προβλέψεις αποδειχτούν σωστές, τότε θα πρόκειται για μια νίκη του λαού, του αξιοπρεπούς βρετανικού λαού. Αγωνιστήκαμε κατά των πολυεθνικών, κατά των "αξιοπρεπών" πολιτικών και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι νικήσουμε. Το καταφέραμε με πολλή δουλειά. Το καταφέραμε χωρίς να ρίξουμε ούτε μια σφαίρα. Ας ξεφορτωθούμε την ευρωπαϊκή σημαία, των Βρυξελλών και όλου αυτού του πράγματος που έχει αποτύχει. Ας ανακηρύξουμε την 23η Ιουνίου ημέρα της ανερξαρτησίας μας».