Τι είναι μοβ, με πεταχτά μάτια και ζει στο βυθό της θάλασσας; (video)

Video 1

Rossia pacifica: Το εντόπισαν επιστήμονες στο βυθό του Ειρηνικού

Μοιάζει με χαρακτήρα από τον «Μπομπ Σφουγγαράκη», όμως είναι ένα εντελώς αληθινό πλάσμα, το οποίο επιστήμονες εντόπισαν με το ερευνητικό σκάφος «Nautilus», στο βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού.

Πρόκειται για ένα κεφαλόποδο μαλάκιο, με επιστημονική ονομασία «Rossia pacifica», πιο γνωστό όμως ως καλαμάρι «ζουμπάς», καθώς το κεφάλι του μοιάζει ακουμπισμένο στα κοντόχοντρα πλοκάμια και τα μάτια του πετάγονται, γουρλωτά και αστεία. Το βαθύ μοβ χρώμα ολοκληρώνει την εικόνα του πιο γλυκού πλάσματος του βυθού, όπως το «βάφτισαν» οι επιστήμονες.

«Μοιάζει σαν να του έχουν ζωγραφίσει τα μάτια», «είναι σαν παιδικό παιχνίδι που έπεσε στο βυθό» ακούγονται να λένε τα μέλη της ομάδας στο βίντεο.

«Περνάει τη ζωή του στον πυθμένα, ενεργοποιώντας μια κολλώδη βλέννα και τρυπώνει στα ιζήματα για να καμουφλάρεται» δήλωσε η Σούζαν Πόλτον, μέλος της επιστημονικής ομάδας «Nautilus».

Πάντως, τα πεταχτά μάτια του έχουν μεγάλη χρησιμότητα, καθώς είναι αυτά που εντοπίζουν την τροφή του, όπως γαρίδες και μικρά ψάρια, εξηγεί η Πόλτον.