Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Υπέφερε από τρομακτικούς πονοκεφάλους μέχρι που οι γιατροί ανακάλυψαν κάτι φρικιαστικό! (vid+pics)

Newsbomb

Η Nita Juggi υπέφερε για πολλά χρόνια από φρικτούς πονοκεφάλους, καθώς οι γιατροί αδυνατούσαν να εντοπίσουν από πού προέρχονταν.

Το 12χρονο κορίτσι από το Gujarat της κεντρικής Ινδίας ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη, καθώς υπέφερε επίσης από σπασμούς και αδυναμία, ενώ είχε παραλύσει μέχρι και όλη η κάτω δεξιά πλευρά του σώματός της, μέχρι που οι γονείς της συμβουλεύτηκαν έναν ειδικό νευροχειρούργο. Αυτός ανακάλυψε τελικά κάτι ανατριχιαστικό.

Τη μεγαλύτερη κύστη που έχει αφαιρεθεί στην Ιστορία της ιατρικής! Ζύγιζε 675 γραμμάρια, ενώ είχε διαστάσεις 12.2cm x 11cm x 9.8cm!

tapeworm4

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η εχινόκοκκος αυτή κύστη προκλήθηκε από παράσιτο tapeworm, το οποίο έμεινε για πολύ μεγάλο διάστημα στον οργανισμό της. Η πιο κοινή μορφή της είναι η «echinococcus granulous», ενώ το παράσιτο-ταινία μεταφέρεται από πρόβατα ή βοοειδή ακόμα και σε σαρκοφάγα ζώα, όπως τους σκύλους και τις γάτες. Ο άνθρωπος μπορεί επίσης να προσβληθεί από μολυσμένα τρόφιμα μέσω των ωαρίων του παρασίτου…

Ο πατέρας της, Kishor Parbat Jogi, είχε πάει την κόρη του σε πολλούς γιατρούς, ωστόσο η κατάσταση της μικρής συνεχώς επιδινόταν.

«Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε», ανέφερε ο 45χρονος, πατέρας τριών ακόμη παιδιών, συμπληρώνοντας: «Μάλλον δεν επισκεπτόμασταν τους σωστούς γιατρούς αφού κανείς δεν ήξερε από νευροϊατρική. Νιώθαμε αβοήθητοι».

tapeworm egkefalos

«Πιστεύω ότι μεγάλωνε μέσα στο κεφάλι της από όταν ήταν 10 ετών και είχε φθάσει σε μέγεθος το μισό του εγκεφάλου της. Θα μπορούσε να σκάσει ανά πάσα στιγμή και να τη σκοτώσει», αποκάλυψε από την πλευρά του ο Dr Solanki, ο οποίος ανέλαβε να χειρουργήσει (με επιτυχία και για 2,5 ώρες) τη μικρή, για να προσθέσει: «Παραδέχθηκαν ότι δεν ζούσαν σε υγιεινό περιβάλλον και αυτός είναι ο λόγος που η Nita προσβλήθηκε από το παράσιτο».

«Είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί στους ανθρώπους από τα ζώα όταν είναι παραμελημένα. Αν αγγίξετε τα αδέσποτα ζώα να πλύνετε πάντα τα χέρια σας μετά», συμβουλεύει ο νευροχειρουργός.

Το άτυχο κοριτσάκι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες και πλέον πρόκειται να αναρρώσει πλήρως.

«Πουλήσαμε τα κοσμήματα της συζύγου μου για να πληρώσουμε καθώς είμαστε πολύ φτωχοί, αλλά ευχαριστώ το Θεό που πήγαν όλα καλά», κατέληξε συγκινημένος ο πατέρας της 12χρονης που πλέει πια σε πελάγη ευτυχίας.

«Δεν ήμουν καλά και έκλαιγα συνέχεια. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενη και μπορώ να παίζω ξανά με τις φίλες μου», εκμυστηρεύεται..