Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ: Δεν είμαι αλκοολικός, ο Ντάισελμπλουμ διέδωσε αυτή τη φήμη (Vid)

Newsbomb

Διαψεύδει τις φήμες ότι είναι αλκοολικός ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνοντας ότι είναι «λυπηρό» να διαδίδονται ανακρίβειες, όπως ότι κατά τη διάρκεια πρόσφατου γεύματος με δημοσιογράφο ήπιε τουλάχιστον τέσσερα ποτήρια σαμπάνιας.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο πρώην 61χρονος Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, δέχεται αιχμηρά σχόλια και επικρίσεις για τη ροπή του προς τον αλκοολισμό. Το 2014, ένας αξιωματούχος των Βρυξελλών εξέφρασε ανησυχία για τον τρόπο ζωής του και το ζήτημα της «επιτρεπτής» κοινωνικοποίησης μέσω του ποτού επιβεβαιώθηκε εμμέσως πλην σαφώς και από διάφορους άλλους ευρωπαίους διπλωμάτες. Σα να μην έφθαναν τα σχόλια, το Μάιο του 2015 κατά τη διάρκεια μιας Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας «πρόσχαρος» Γιούνκερ εμφανίσθηκε να χαιρετά τους ηγέτες των κρατών με χαστούκια.

Ο κ. Γιούνκερ έχει αρνηθεί σθεναρά τους ισχυρισμούς της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ στο παρελθόν και το ίδιο επανέλαβε πρόσφατα σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Liberation, όπου εξήγησε ότι το μόνο σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει προσωπικά είναι η κούραση λόγω περίπου 14 ωρών καθημερινής εργασίας.

Αντίθετα απέδωσε ευθέως τις φήμες περί αλκοολισμού στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς τον Ιανουάριο του 2014, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, που αναμενόταν να διαδεχθεί τον Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup, εμφανώς ενοχλημένος από την κριτική που του είχε ασκηθεί σε σχέση με τον χειρισμό της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, είχε αναφερθεί αρκετά παραστατικά στις τάσεις του Γιούνκερ για ποτό και τσιγάρο.

«Διάβασα ότι σε ένα πρόσφατο γεύμα κατανάλωσα τουλάχιστον τέσσερα ποτήρια σαμπάνιας τρώγοντας μια απλή σαλάτα. Αλλά νομίζει κανείς ότι θα κατάφερνα να ανταπεξέρχομαι σε αυτή τη δουλειά, αν έπινα μπράντι για πρωινό;» δήλωσε στην εφημερίδα. «Τα πάντα μπορούν να συγχωρηθούν σε έναν πολιτικό εκτός από τον αλκοολισμό», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι πραγματικά λυπημένος και η κατάσταση έχει φθάσει σε σημείο που ακόμη και η σύζυγος μου με ρωτά αν της λέω ψέματα, καθώς δε με βλέπει ποτέ να πίνω όταν βρίσκομαι στο σπίτι».

Source: Independent.co.uk