Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-Σοκ: Βομβάρδισαν σχολείο στη Συρία–Νεκρά 22 παιδιά και 6 δάσκαλοι (ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες)

Newsbomb

Τουλάχιστον 28 άτομα σκοτώθηκαν, τα περισσότερα μαθητές σε σχολείο, από αεροπορικές επιθέσεις συριακών αεροπλάνων χθες (26/10) σε ένα χωριό στην περιφέρεια Ιντλίμπ που ελέγχεται από τους αντάρτες, δήλωσαν μέλη σωστικών συνεργείων και ενός παρατηρητηρίου.

Οι επιθέσεις έγιναν σε κατοικημένη περιοχή και σε ένα σχολείο στο χωριό Χαάς, δήλωσε το δίκτυο σωστικού προσωπικού της συριακής πολιτικής άμυνας στον λογαριασμό του στο Facebook.

Μια είδηση στην κρατική συριακή τηλεόραση παρέπεμψε σε στρατιωτική πηγή που δήλωσε ότι είχαν σκοτωθεί μερικοί αντάρτες όταν στοχεύθηκαν οι θέσεις τους στο Χαάς, αλλά δεν ανέφεραν κανένα σχολείο.

Ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε, «Είναι τρομερό, ελπίζω να μην είμαστε αναμεμειγμένοι. Είναι το ευκολότερο πράγμα να πω όχι, αλλά επειδή αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, χρειάζεται να δω τί θα πει το υπουργείο Άμυνάς μου».

Ο Άνθονι Λέικ, επικεφαλής της οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά (UNICEF), είπε για την επίθεση, «Εάν ήταν σκόπιμη, είναι έγκλημα πολέμου». Σε δήλωσή του πρόσθεσε, «Αυτή η πιο πρόσφατη θηριωδία μπορεί να αποτελεί την πιο θανατηφόρα επίθεση σε σχολείο από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος εδώ και πάνω από πέντε χρόνια».

Το Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία κοντά στο Χαλέπι, περιλαμβάνει τη περιοχή με τον μεγαλύτερο πληθυσμό που ελέγχουν οι αντάρτες - και οι εθνικιστικές ομάδες που μάχονται υπό τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, αλλά και οι Ισλαμιστές μαχητές που περιλαμβάνουν την πρώην πτέρυγα της Αλ Κάιντα, Φάταχ αλ Σαμ.

Το δίκτυο πολιτικής άμυνας, που λειτουργεί σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές στη χώρα, είπε ότι 22 από τους νεκρούς στη χθεσινή επίθεση ήταν παιδιά και 6 ήταν δάσκαλοι.

Φωτογραφίες της περιοχής δείχνουν κτήρια με διαλυμένους τοίχους, και ένα κτήριο, προφανώς σχολείο, όπου υπάρχουν αναποδογυρισμένα θρανία και καρέκλες καλυμμένες από τη σκόνη.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια οργάνωση με έδρα τη Βρετανία, είπε ότι τα μαχητικά αεροπλάνα είχαν βομβαρδίσει αρκετές θέσεις στη Χαάς, μεταξύ τους και ένα δημοτικό και γυμνάσιο, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα δάσκαλο καθώς και παιδιά, παρότι είπε ότι τα παιδιά που σκοτώθηκαν ήταν 15, λιγότερα των παραπάνω αναφορών.

Οι δυτικές χώρες και οι διεθνείς οργανισμοί ανθρώπινων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένα υπογραμμίσει τον υψηλό αριθμό των θανάτων αμάχων που έχουν αναφερθεί μετά από συριακές και ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr