Αυστραλία: Σοκαριστικά βίντεο από συντριβή υδροπλάνου με νεκρούς

Video 1

Τραγωδία στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα υδροπλάνο συνετρίβη στον ποταμό Swan στο Περθ, μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Εορτή της Αυστραλίας.

Το υδροπλάνο «βούτηξε» στο νερό και συνετρίβη, όταν στην προσπάθεια του πιλότου να το προσθαλασσώσει πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό.

Νεκροί είναι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους και ο ιδιοκτήτης του, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, το αεροσκάφος προσέκρουσε στην επιφάνεια του νερού και στη συνέχεια κόπηκε σε δύο κομμάτια. Στην περιοχή έπλεαν πολλά μικρά πλοιάρια, με αποτέλεσμα πολλοί να φοβηθούν αρχικά ότι προσέκρουσε σε κάποιο από αυτά.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε μπροστά στα μάτια 300.000 ανθρώπων, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν το εορταστικό σόου.

Από σεβασμό στους νεκρούς και τις οικογένειές τους, οι διοικούντες το Περθ ακύρωσαν το σόου Skyworks (επιδείξεις με τη συμμετοχή αεροσκαφών) και όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ η αστυνομία κάλεσε τους θεατές να αποχωρήσουν από την περιοχή και όσους σχεδίαζαν να έρθουν στην πόλη να αναβάλουν τα σχέδιά τους».
«Ήμασταν σοκαρισμένοι. Το είδαμε να πέφτει στον ποταμό», τόνισε ο Craig Newill αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού δυστυχήματος.

PHOTO GALLERY