Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλο οδοιπορικό του Newsbomb.gr και της Μαρίας Γιαχνάκη για την τρομοκρατία

Newsbomb

Το newsbomb.gr ανοίγει τον φάκελο τρομοκρατία - Ηγέτες, διπλωμάτες και αναλυτές μιλούν στην Μαρία Γιαχνάκη η οποία ταξίδεψε σε χώρες που εμπλέκονται άμεσα με τα θέματα τρομοκρατίας.Τα πρόσωπα αυτά δίνουν την δική τους εξήγηση για την έξαρση του φαινομένου που σκιάζει την Ευρώπη, εκδηλώνεται στην Τουρκία και απειλεί την παγκόσμια ειρήνη.

Η τρομοκρατία γυρνάει όμως και στη γενέτειρά της θα μας πουν πολλοί.

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις στο Κουβέιτ χρηματοδοτούν εξτρεμιστικές οργανώσεις την ώρα που στην Τουρκία το ISIS βρίσκει πρόσφορο έδαφος για τον ανεφοδιασμό του και τον εξοπλισμό του.

Στην Γάζα όπου συνεχίζουν να εκπαιδεύονται μαχητές ,οι στρατιωτικοί ηγέτες των οργανώσεων δικαιολογούν την δράση τους, ξεχωρίζοντας τους πολεμιστές από τους τρομοκράτες και κατηγορούν αυτούς που τους βαφτίζουν Μουσουλμάνους.

Το ISIS είναι ο εφιάλτης των ηγετών των χωρών αλλά κανείς δεν παίρνει σοβαρά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η έξαρση αυτή.

Η πρόταση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μουμπάρακ, που είχε κάνει στο παρελθόν ,να οριστεί η παγκόσμια τρομοκρατία και να αντιμετωπιστεί έτσι από όλες τις αραβικές χώρες , είχε πέσει στο κενό αφού καμία χώρα δεν την έκανε αποδεκτή λόγω διαφορετικών συμφερόντων.

Λίγο μετά την κατάθεση αυτής της πρότασης από τον τότε Αιγύπτιο πρόεδρο, η χώρα του έπεσε σε μια βαθιά κρίση, εξαφανίζοντας τον ίδιο και γεννώντας την Αραβική άνοιξη που όπως σημειώθηκε από τους ειδικούς ήταν η αρχή του τέλους της αυτοδυναμίας πολλών αραβικών χωρών. Στις χώρες αυτές αμέσως μετά μπήκε να αστυνομεύσει μια συγκροτημένη ξένη δύναμη η Αμερική.

Οι νεαροί μουσουλμάνοι που γεννιούνται και γαλουχούνται στις Ευρωπαϊκές χώρες γίνονται εύκολα πιόνια αυτών των οργανώσεων ενώ πολλοί επιστήμονες παρατούν μια κανονική ζωή και ψάχνουν τον εαυτό τους στο ISIS Οι μετανάστες που συρρέουν σε Ευρώπη και Τουρκία έχουν μπει στο στόχαστρο αφού ανάμεσά τους υπάρχουν κακοποιά στοιχεία από χώρες που συντηρούν το έγκλημα και από φυλακές που άδειασαν λόγω των πολέμων.

Το ισλάμ ως θρησκεία μπορεί να μην προωθεί το έγκλημα αλλά οι μουσουλμάνοι που δεν μεγαλώνουν με τις πραγματικές αρχές του Ισλάμ γίνονται οι εξτρεμιστές που θα βγάλουν τα απωθημένα τους μέσω των επιθέσεων καθοδηγούμενοι από επιτήδειους που βαφτίζονται δάσκαλοι και καθοδηγούν τις πράξεις τους.

Οι απόψεις των ανθρώπων που συναντήσαμε και η βιωματική τους εμπειρία δίνει μια άλλη διάσταση στον ορισμό της τρομοκρατίας αυτής με τα χίλια πρόσωπα που απλώνεται παντού σαν την Λερναία ύδρα.

Δείτε το τρέιλερ στην αρχή του άρθρου