Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Το βίντεο της φρίκης: Του ξερίζωσαν τα γεννητικά όργανα με το στόμα και τον έφαγαν ζωντανό!

Newsbomb

Την άγρια φύση στα… χειρότερά της κατάφεραν να καταγράψουν επιστήμονες, δίνοντας στη δημοσιότητα τη σοκαριστική δολοφονία πρωτοφανούς σκαιότητας και τον κανιβαλισμό ενός χιμπατζή από την ίδια του τη φυλή.

Ο Foudouko πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή, αλλά και με φρικτά βασανιστήρια που αδυνατεί να συλλάβει ακόμα και ο πιο αρρωστημένος ανθρώπινος νους, τις ιεραρχικές και δικτατορικές του τάσεις κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του.

Η ωμή βία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε ένα παιχνίδι εξουσίας στη φύση πραγματικά σοκάρει, αφού οι οι χιμπατζήδες είναι το μόνο γνωστό είδος, εκτός των ανθρώπων, που μπορεί να δημιουργήσει ενεργές κοινότητες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

kanivaloi xibatzides

Ο Foudouko, ήταν λοιπόν από την εφηβεία του ο αρχηγός μιας φυλής 30 δυτικών χιμπατζήδων στο Fongoli της νοτιοανατολικής Σενεγάλης. Ως άλφα αρσενικό τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δεν τολμούσαν να του φέρουν αντίρρηση ή να δείξουν οποιοδήποτε σημάδι ανυπακοής…

«Ως άλφα αρσενικό, ήταν ένα είδος τυράννου», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ερευνητής Michael Wilson από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Ο νεαρός τότε χιμπατζής φέρεται μάλιστα να είχε μέχρι και το παρατσούκλι «Σαντάμ» από τους επιστήμονες λόγω της επιβλητικότητας και του «αγέρωχου αέρα» που είχε αποκτήσει ενάντια στους υπόλοιπους!

Παρόλα αυτά έχασε τη δύναμή του το 2007 όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία και «υποστράτηγός» του, Mamadou, υπέστη έναν τραυματισμό. Οι χιμπατζήδες βρήκαν έτσι το θάρρος να τον διώξουν!

Τόσο οι επιστήμονες, όσο και οι χιμπατζήδες πίστεψαν ότι ο Foudouko είχε εξαφανιστεί μέχρι που μια μέρα τον βρήκαν έκπληκτοι ξανά μπροστά τους! Ζούσε για χρόνια ως σκιά του εαυτού του στην εξορία, μέχρι που αποφάσισε να επιστρέψει.

Μια απόφαση που αποδείχθηκε η χειρότερη και η τελευταία της ζωής του!

Και αυτό γιατί αρχηγός πλέον της φυλής ήταν ο αδερφός του πρώην «δεξιού του χεριού» Mamadou, ο David.

Ο τελευταίος όχι μόνο δεν είχε ξεχάσει ποτέ όσα είχαν τραβήξει από τον Foudouko, αλλά πήρε και μια φρικιαστική εκδίκηση!

kanivaloi xibatzides copy

Στις 15 Ιουνίου του 2013, οι ερευνητές βρήκαν τον Foudouko νεκρό σε ηλικία 17 ετών, ωστόσο ο μαρτυρικός τρόπος του θανάτου του ήταν αυτός που σόκαρε περισσότερο τους επιστήμονες.

Ο David και μια ομάδα χιμπατζήδων τον χτύπησαν ανελέητα και τον δάγκωναν σε όλο του το σώμα μέχρι να ξεψυχήσει, ενώ του ξερίζωσαν μέχρι και τα γεννητικά όργανα με το στόμα! Ακολούθως τον διαμέλισαν και έφαγαν μέρη του σώματός του!

Ο Foudouko πέθανε από εσωτερικά τραύματα και αιμορραγία. Είχε επίσης βαθιές πληγές σε όλο του το σώμα, ραγισμένα πλευρά και σκισμένο πρωκτό! Μετά το θάνατό του μάλιστα, τα μέλη της «συμμορίας» συνέχισε τη βεβήλωση στη σορό, πετώντας της κλαδιά και πέτρες πριν φάνε κομμάτια από τη σάρκα του!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο Foudouko είχε βάλει πιθανότατα στο μάτι ένα θηλυκό χιμπατζή της κοινότητας, εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο τους υπόλοιπους, ενώ «εκείνη την περίοδο υπήρχαν πέντε νέα αρσενικά που προσπαθούσαν να ανέλθουν στην ιεραρχία και δεν ήθελαν να επιτρέψουν την ανάκαμψή του».

Αυτή είναι μόλις η ένατη καταγεγραμμένη δολοφονία χιμπατζή από «συντρόφους» του, με τη μελέτη για το International Journal of Primatology, να σημειώνει ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των χιμπατζήδων φέρεται να ήταν η αιτία της ειδεχθούς αυτού εγκλήματος…

«Να σκοτώνεις τους εχθρούς σου είναι εύκολο να εξηγηθεί, αλλά τους δικούς σου; Η αναζήτηση του ορίου συνεργασίας και σύγκρουσης είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Με έκανε να σκεφτώ τους Sopranos (σ.σ. μια από τις πιο επιτυχημένες crime σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης). Μπορούν οι χιμπαντζήδες να αντιληφθούν το θάνατο; Δεν είναι σαφές αν το κάνουν», καταλήγει ο Wilson, ο οποίος μελετά χιμπατζήδες στην Ανατολική Αφρική.