Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε LIVE αστεροειδή - «δολοφόνο» να περνά «ξυστά» από τη Γη

Newsbomb

Συναγερμός έχει σημάνει στους κύκλους των αστρονόμων από την είδηση ότι λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακάλυψη του, ένας αστεροειδής θα περάσει σήμερα το βράδυ (2/2) ανάμεσα από τη Γη και τη Σελήνη.

Ο αστεροειδής 2017 BS32, ο οποίος υπολογίζεται ότι έχει το μέγεθος ενός διώροφου λεωφορείου, με διάμετρο μεταξύ 11 και 25 μέτρα (36 έως 82 πόδια), εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Watchers.News, ο αστεροειδής έχει μια τροχιά που εκτείνεται από το εσωτερικό επίπεδο της Αφροδίτης έως τον Άρη.

Αναμένεται να περάσει πιο κοντά στη Γη από ό,τι στη Σελήνη στις 22:23 (ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, σε απόσταση περίπου 161.280 χιλιομέτρων.

Αυτή είναι η τελευταία περίπτωση σε μία σειρά ανακαλύψεων αστεροειδών σε στενή επαφή με τη Γη, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν σχεδόν την τελευταία στιγμή πριν την έλευση τους.

Στις 25 Ιανουαρίου, ένας αστεροειδής στο μέγεθος μίας φάλαινας πέρασε κοντά από τον πλανήτη μας με ταχύτητα περίπου 27.000 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ νωρίτερα τον ίδιο μήνα, ένας αστεροειδής περίπου στο ίδιο μέγεθος με εκείνο που έπληξε το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας το 2013, πέρασε κοντά από τη Γη με ταχύτητα περίπου 16 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Κρατήστε αυτό το link και δείτε ζωντανά το πέρασμα του αστεροειδή από τη Γη στην παραπάνω video gallery.