Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Πακιστάν: Τέσσεις νεκροί, 19 τραυματίες - Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν (pics+vids)

Newsbomb

Ειδήσεις | Πακιστάν: Τρεις ένοπλοι επιχείρησαν να εισβάλουν το πρωί της Τρίτης (21/02/2017)σε δικαστήριο στην πόλη Τσαρσάντα του βορειοδυτικού Πακιστάν (34 χλμ. βορειοδυτικά της Πεσαβάρ), αλλά τη στιγμή που παρεμποδίζονταν από αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη, με αποτέσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμη.

Όπως έγινε γνωστό, την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν της οργάνωσης Τζαμάατ-ουρ-Αχράρ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στο Διαδίκτυο ένας εκπρόσωπός τους.

Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο ένας βομβιστής, ενώ ο δεύτερος πυροβολήθηκε θανάσιμα από τους αστυνομικούς, προτού προλάβει να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβει έναν τρίτο βομβιστή - καμικάζι, ο οποίος κατόρθωσε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς. Ένα από τα θύματα, ένας δικηγόρος, διευκρίνισε ότι η επίθεση σημειώθηκε «σε ώρα αιχμής»

Υπενθυμίζεται ότι το Πακιστάν έχει πληγεί τις τελευταίες δέκα ημέρες από ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων και αιματηρών εισβολών από καμικάζι, με τον επίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Οι πακιστανικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας μετά τις επιθέσεις αυτές, η πιο αιματηρή από τις οποίες σημειώθηκε την Πέμπτη εναντίον ενός ναού σούφι στη Σέχουαν με 90 νεκρούς. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν «περισσότερους από 100 τρομοκράτες» μετά την επίθεση αυτή.

Τα αιματηρά αυτά επεισόδια έχουν προκαλέσει σοκ στους Πακιστανούς, οι οποίοι είχαν μόλις αρχίσει να ανακτούν μια αίσθηση ασφάλειας έπειτα από χρόνια επιθέσεων, αλλά και επικρίσεις για τη στρατηγική που ακολουθούν οι αρχές για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το Πακιστάν