Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία - Παρίσι: Δείτε την τελετή παράδοσης της εξουσίας από τον Ολάντ στον Μακρόν (Vids)

Newsbomb

Ειδήσεις | Εμανουέλ Μακρόν:Tο γαλλικό προεδρικό μέγαρο στο Ελιζέ υποδέχεται σήμερα 14 Μάιουτον νέο ένοικό του, τον Εμανουέλ Μακρόν, 8ο πρόεδρο της Πέμπτης Δημοκρατίας.

Περίπου 400 δημοσιογράφοι, Γάλλοι και ξένοι, παρακολουθούν την παράδοση της προεδρίας στον νέο πρόεδρο από τον απερχόμενο προκάτοχό του, τον Φρανσουά Ολάντ.

Εκατοντάδες φωτογράφοι και εικονολήπτες έχουν πάρει θέση στην αυλή του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, ακόμη και στη στέγη του.

Ο νεότερος πρόεδρος που έχουν εκλέξει ποτέ οι Γάλλοι, ηλικίας 39 ετών, περπάτησε αργά πάνω στο κόκκινο χαλί μπροστά από ένα απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς, πριν τον υποδεχθεί ο προκάτοχός του στο πλατύσκαλο του προεδρικού μεγάρου.

Ο Ολάντ τον υποδέχθηκε χαμογελαστός κάτω από τα φλας εκατοντάδων φωτογράφων και εικονοληπτών που βρίσκονται στην αυλή του προεδρικού μεγάρου.

Οι δύο άνδρες θα περάσουν στη συνέχεια μέσα στο προεδρικό γραφείο, στον πρώτο όροφο του μεγάρου, για ένα τετ-α-τετ στη διάρκεια του οποίου ο απερχόμενος θα παραδώσει στον διάδοχό του μερικά κρατικά απόρρητα, μεταξύ των οποίων και τους περίφημους κωδικούς των πυρηνικών όπλων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)