Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Δεν αντέχει ούτε λεπτό στη φυλακή ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Vid)

Newsbomb

Δεν αντέχει τον εγκλεισμό ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο, που στη νέα ταινία «The Wizard of Lies», υποδύεται τον απατεώνα Μπάρνι Μάντοφ.

Όπως δήλωσε ο ηθοποιός στην πρεμιέρα της ταινίας που έγινε στο ΜοΜΑ: «δεν θα μπορούσα να μείνω για πολύ καιρό κλεισμένος σε μία φυλακή. Έναν χρόνο το πολύ, εάν ήμουν τυχερός».

«Στην απομόνωση θα μπορούσα να αντέξω το πολύ κανένα μήνα», πρόσθεσε ο 73χρονος ηθοποιός.

Από την πλευρά της η Μισέλ Πφάιφερ, που είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας περιορίστηκε να δηλώσει μόνο ότι «η συνολική μου άποψη για τον Μπάρνι Μάντοφ από τότε που έκανα αυτήν την ταινία... δεν είναι καλός άνθρωπος».

Ο Μάντοφ ομολόγησε την ενοχή του για 11 κατηγορίες στην εξαπάτηση επενδυτών, από τους οποίους απέσπασε περίπου 65 δισεκατομμύρια δολάρια εφαρμόζοντας το περίφημο σχήμα Ponzi πάνω από 20 χρόνια.

Σήμερα, στα 79 του χρόνια, εκτίει ποινή φυλάκισης 150 χρόνων σε ομοσπονδιακή φυλακή στη Βόρεια Καρολίνα.

Το σενάριο της τηλεταινίας των Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μισέλ Πφάιφερ βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Νταϊάνα Ονρίκς με πρόσθετο υλικό από το βιβλίο της Λόρι Σάντελ «Truth and Consequences», και έχει σκοπό να βάλει τους τηλεθεατές στα παρασκήνια του σχήματος Ponzi του Μάντοφ και την καταστροφή που άφησε για τα 13.500 θύματά του, αλλά και για την οικογένειά του.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Μπάρι Λέβινσον και παίζουν επίσης ο Χανκ Αζαρία, στο ρόλο του ο Φρανκ Νταϊπασκάλι, που ήταν το δεξί χέρι του Μάντοφ στο σύστημα Ponzi και ο Αλεσάντρο Νίβολα στο ρόλο του γιου του, Μαρκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters