Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο-σοκ: Δείτε καρέ-καρέ τρομακτικό δυστύχημα σε λούνα παρκ (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Newsbomb

Ένας 18χρονος άνδρας πέθανε και τουλάχιστον επτά άλλοι, ηλικίας 13 έως 41 ετών, τραυματίστηκαν, κάποιοι εξ αυτών πολύ σοβαρά, σε τραγικό δυστύχημα σε λούνα παρκ στη διεθνή έκθεση του Οχάιο των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον πέντε τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Columbus, Steve Martin, επιβεβαίωσε ότι το νεκρό θύμα εκτινάχθηκε βίαια στον αέρα έπειτα από βλάβη σε γιγάντιο τροχό με την ονομασία Fire Ball (Μπάλα Φωτιάς).

Ο άτυχος 18χρονος πέθανε όταν κομμάτι του τροχού αποσπάστηκε και έπεσε με βία από ύψος 15 περίπου μέτρων, στις 19:20 το απόγευμά της Τετάρτης 26 Ιουλίου, σύμφωνα με το Columbus Dispatch.

Η Διεθνής Έκθεση του Οχάιο άνοιξε τις πύλες της για το κοινό χθες (26/7) και επρόκειτο να διαρκέσει έως τις 6 Αυγούστου.

Ο τροχός επιθεωρήθηκε πολλές φορές, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αν και οι επιθεωρητές ασφαλείας είχαν καθυστερήσει τον έλεγχο των μηχανημάτων εξαιτίας σφοδρών καταιγίδων που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.

Ο τροχός είχε χώρο για 24 επιβάτες, ταλαντευόταν περίπου 12 μέτρα πάνω από το έδαφος, και πραγματοποιούσε 13 στροφές ανά λεπτό.