Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Bίντεο-Σοκ - Επίθεση Ισπανία: Η στιγμή που ήρωας αστυνομικός σκοτώνει μόνος του τέσσερις τρομοκράτες

Newsbomb

Τις δραματικές στιγμές της μάχης κόντρα σε πέντε τζιχαντιστές οπλισμένους με μαχαίρια και τσεκούρια στους δρόμους της καταλανικής πόλης Καμπρίλς κατέγραψε με κάμερα διερχόμενος πολίτης.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζεται ο ψύχραιμος αστυνομικός που μόνος του κατάφερε να εξουδετερώσει τέσσερις εκ των πέντε τζιχαντιστών, που επέβαινα σε αυτοκίνητο και είχαν μόλις ξεκινήσει να χτυπούν ανυποψίαστους πεζούς, σε μια επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν ένας άνθρωπος και τραυματίσθηκαν τουλάχιστον πέντε.

Η επίθεση στο Καμπρίλς συνέβη λίγες ώρες μετά την επίθεση με βαν σε πλήθος κόσμου που βρίσκονταν στον κεντρικό πεζόδρομο της Βαρκελώνης, την Πέμπτη 17 Αυγούστου, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100 άλλους.

Σε μια παρόμοια δολοφονική επίθεση, ένα όχημα Audi A3 με πέντε τζιχαντιστές άρχισε να χτυπά διερχόμενους πολίτες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου του Καμπρίλς, χτυπώντας τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Κατά τη διάρκεια της ξέφρενης πορείας, το αυτοκίνητο των δραστών συγκρούστηκε με περιπολικό της αστυνομίας σε μια διασταύρωση και ανατράπηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia.

Από το αμάξι κατάφεραν να βγουν οι πέντε τρομοκράτες φορώντας ψεύτικες ζώνες εκρηκτικών και οπλισμένοι με μαχαίρια προσπάθησαν να επιτεθούν σε ανθρώπους που είχαν σταματήσει να δουν τι συνέβη με το τροχαίο.

Μέσα στο περιπολικό υπήρχαν δύο αστυνομικοί εκ των οποίων ο ένας είχε ακινητοποιηθεί τραυματισμένος στο κεφάλι και τα πόδια από τη σφοδρή σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τους πέντε τρομοκράτες μόνος του και τελικώς να σκοτώσει τέσσερις από αυτούς.

(Δεύτερο βίντεο στο ίδιο σημείο)

Το συγκλονιστικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα καταγράφει όσα ακολούθησαν της σύγκρουσης των δύο αυτοκινήτων και συγκεκριμένα τη στιγμή που ο αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει έναν από τους τζιχαντιστές, μπροστά στα μάτια δεκάδων σοκαρισμένων ανθρώπων.

Στο βίντεο, ο δράστης φέρεται να προκαλεί τον αστυνομικό φωνάζοντας του "Allahu akbar" (χαρακτηριστική φράση των ισλαμιστών η οποία μεταφράζεται σε «Ο Θεός είναι μεγάλος»), αγνοώντας τις εντολές του δεύτερου να παραδοθεί και να μείνει ακίνητος. Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς ο δράστης φαίνεται να πέφτει στο έδαφος, αλλά γρήγορα ξανασηκώνεται και αρχίζει να τρέχει, εωσότου να δεχτεί νέο μπαράζ από σφαίρες και πέσει νεκρός στην άσφαλτο.

Ο πέμπτος δράστης κατάφερε να διαφύγει και λίγα λεπτά μετά επιτέθηκε και σκότωσε με μαχαίρι μια γυναίκα. Κυκλώθηκε από αστυνομικούς και σκοτώθηκε λίγο αργότερα.