Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο: Δείτε πως είναι να περπατάς σε συνθήκες τυφώνα που «τρέχει» με 190 χλμ/ω

Newsbomb

Σοκ και δέος προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένας «κυνηγός καταιγίδων» προσπαθεί μάταια να σταθεί όρθιος κόντρα στην πανίσχυρη δύναμη και ταχύτητα του κυκλώνα Ίρμα, καθώς χτύπαγε τη Φλόριντα χθες Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Ο μετεωρολόγος Juston Drake που ειδικεύεται στην κάλυψη γεγονότων σχετικά με ακραία καιρικά φαινόμενα αναγκάστηκε να βγει έξω από το αμάξι του προκειμένου να μετρήσει την ταχύτητα του τυφώνα και μετά βίας κατάφερε να μείνει όρθιος για λίγα δευτερόλεπτα, πριν η μανία της Ίρμας τον σωριάσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με τη μέτρηση τη δεδομένη στιγμή που καταγράφεται στο βίντεο, η ταχύτητα του τυφώνα είχε φθάσει τα 190 χιλιόμετρα την ώρα.

Πάντως, σήμερα 11 Σεπτεμβρίου, Ο κυκλώνας Ιρμα αν και συνεχίζει την πορεία του κατά μήκος της δυτικής ακτής της Φλόριντα υποβαθμίσθηκε στην κατηγορία 1, αλλά συνεχίζει να αποτελεί σημαντική απειλή, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Το μάτι του κυκλώνα εντοπίσθηκε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά της Τάμπα, ενώ οι άνεμοι που τον συνοδεύουν είχαν ταχύτητα 140χλμ/ώρα.

Πηγή: The Sun, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters