Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Viral: Να γιατί το 73% των Ρώσων θεωρεί ότι η κυκλοφοριακή αγωγή πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία

Newsbomb

Οι Ρώσοι στην πλειοψηφία τους θεωρούν ότι η κυκλοφοριακή αγωγή, όπως και οι βασικές αρχές της στρατιωτικής προετοιμασίας, πρέπει να διδάσκονται ως υποχρεωτικά μαθήματα στα σχολεία και ως πρόσθετα (προαιρετικά) μαθήματα οι βασικές αρχές των θρησκειών και οι γλώσσες των εθνοτήτων. Αυτή την εικόνα έδειξε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελετών Κοινής Γνώμης (VICIOM).

Συγκεκριμένα το 73% θεωρεί ότι πρέπει να διδάσκεται υποχρεωτικά το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, το 63% το μάθημα βασικές αρχές στρατιωτικής προετοιμασίας, το 44% να διδάσκονται οι βασικές αρχές της οικονομίας.

Μάλιστα το 83% θεωρεί ότι το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής πρέπει να διδάσκεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το 48% στην μέση εκπαίδευση.

Το 69% θεωρεί ότι οι βάσεις της στρατιωτικής προετοιμασίας πρέπει να διδάσκονται στις μεγαλύτερες τάξεις της μέσης εκπαίδευσης, το 48% στην μέση εκπαίδευση και μόνο το 12% να διδάσκονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Περίπου το 48% θεωρούν ότι πρέπει να διδάσκονται ως πρόσθετο μάθημα οι βασικές αρχές της οικονομίας στο σχολικό πρόγραμμα, ενώ το 75% θεωρεί ότι το μάθημα αυτό πρέπει να διδάσκεται στις τελευταίες τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης το 60% θεωρούν ότι οι γλώσσες των εθνοτήτων πρέπει να διδάσκονται πρωτίστως στις δημοκρατίες στην πρωτοβάθμια και το 58% στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters