Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ψυχρός δολοφόνος: Σοκάρει το ατάραχο βλέμμα του μακελάρη της Φλόριντα καθώς οδηγείται στη φυλακή

Newsbomb

Φλόριντα - Όλες οι ειδήσεις: Δεκαεπτά είναι οι νεκροί και πολλοί περισσότεροι οι τραυματίες από το μακελειό που διέπραξε ένας 19χρονος στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas της πόλης Πάρκλαντ, 70 χλμ. βόρεια του Μαϊάμι, στην ανατολική Φλόριντα των ΗΠΑ.

Χρησιμοποιώντας ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου και εξοπλισμένος με αντιασφυξιογόνα μάσκα και βόμβες καπνού σκόρπισε τον θάνατο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μέσα στο λύκειο στο οποίο είχε φοιτήσει και από το οποίο είχε αποβληθεί, πριν παραδοθεί χωρίς να προβάλει αντίσταση λίγη ώρα αργότερα σε αστυνομικούς, προκαλώντας πανικό σε μαθητές και καθηγητές, πολλοί από τους οποίους κρύφτηκαν μέσα στις τάξεις τους, ενώ άλλοι άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Νωρίτερα είχε ενεργοποιήσει τον συναγερμό του σχολείου ώστε μαθητές και καθηγητές να βγούν από τις τάξεις αποσκοπώντας σε περισσότερους στόχους και θύματα.

gunman 1

Το μακελειό, ένα από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια, διαπράχθηκε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν τα τελευταία μαθήματα στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην Πάρκλαντ, μια πόλη με πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκων.

Ο ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε από τις Αρχές ως ο Νίκολας Κρουζ, πρώην σπουδαστής του λυκείου, 19 ετών, που είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κοράλ Σπρινγκς, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ, ο Σκοτ Ίσραελ.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό του μακελειού σε σχολείο της Φλόριντα των ΗΠΑ