Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο βγαλμένο από ταινία: Καρέ-καρέ η ληστεία σούπερ μάρκετ με εκσκαφέα εν μέσω χιονοθύελλας

Newsbomb

Τα αεροδρόμια επαναλειτούργησαν και τα δημόσια μέσα μεταφοράς ξανάρχισαν σταδιακά τα δρομολόγιά τους σήμερα (3/3), μετά τις χειρότερες χιονοθύελλες εδώ και 30 χρόνια που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στη Βρετανία και σε μεγάλο μέρος της Ιρλανδίας.

Το κύμα ψύχους από τη Σιβηρία –το «Κτήνος από την Ανατολή» ή «Μόσχα-Παρίσι», όπως το αποκάλεσαν– σε συνδυασμό με την άφιξη της καταιγίδας Έμμα από τα νότια είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος τα αεροπλάνα, να κλείσουν τα σχολεία και, στην Ιρλανδία, να τεθεί εκτός λειτουργίας ολόκληρο το δίκτυο των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Οι βρετανικές αρχές προειδοποίησαν σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας, καθώς αρχίζει να λιώνει το χιόνι που στη Σκωτία, κατά τόπους, έφτασε και τα τρία μέτρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι η χιονόπτωση στη Σκωτία θα συνεχιστεί και σήμερα.

cm graphic weather

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν και έχει άρει πλέον τον συναγερμό για ακραία καιρικά φαινόμενα. «Η οδήγηση παραμένει επικίνδυνη λόγω του πάγου και του χιονιού στους δρόμους. Εργαζόμαστε σκληρά για να ξανανοίξουμε τους δρόμους και να επαναφέρουμε τα μέσα μεταφοράς. Παρακαλώ, εξακολουθείστε να προσέχετε πολύ» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

Τα κυριότερα αεροδρόμια της Ιρλανδίας επαναλειτουργούν αν και 50 πτήσεις (κυρίως της Ryanair και της Aer Lingus) ακυρώθηκαν στο Δουβλίνο πριν αναλάβουν τα συνεργεία να καθαρίσουν την πίστα από τον πάγο και το χιόνι, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ιρλανδική αστυνομία συνέλαβε εννέα άνδρες που φέρονται ότι λεηλάτησαν ένα σουπερμάρκετ αφού άνοιξαν τρύπα στην οροφή του με έναν... εκσκαφέα κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται το βαρύ μηχάνημα να σκάβει την οροφή του σουπερμάρκετ, στη Φόρτσουνσταουν Λέιν, στο δυτικό Δουβλίνο, την ώρα που τα περισσότερα καταστήματα είχαν κλείσει λόγω του χιονιού και των ισχυρών ανέμων.

nintchdbpict0003892371612

Σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Independent μια συμμορία νεαρών κακοποιών χρησιμοποίησε τον εκσκαφέα για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο του σουπερμάρκετ.

Καθώς οι μετακινήσεις ήταν ιδιαίτερα δύσκολες και ορισμένοι δρόμοι είχαν γίνει πραγματικά αδιάβατοι, η αστυνομία καθυστέρησε να ανταποκριθεί. Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν πεζοί στο σουπερμάρκετ δέχτηκαν επίθεση από τους νεαρούς που εκτόξευαν εναντίον τους πέτρες, διάφορα αντικείμενα αλλά και... χιονόμπαλες, πρόσθεσε η εφημερίδα.

nintchdbpict000389318929

Τελικά κινητοποιήθηκαν περίπου 50 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων και ένοπλοι άνδρες μιας ειδικής μονάδας, που κατάφεραν να συλλάβουν τους διαρρήκτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters