Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο - σοκ: Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής πυροβολεί άοπλο Παλαιστίνιο

Newsbomb

Σάλος έχει προκληθεί από το βίντεο που καταγράφει Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή, να στοχεύει Παλαιστίνιο στο κεφάλι και να πυροβολεί.

Το βίντεο έχει καταγραφεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαδηλώσεων.

Δείτε το βίντεο στην αρχή του άρθρου

Στο βίντεο, εικονίζεται στη διόπτρα ένας άοπλος άνδρας που βαδίζει κοντά στα σύνορα, τον οποίο ο σκοπευτής πυροβολεί στοχεύοντάς τον στο κεφάλι. Ο στόχος σωριάζεται στο έδαφος, κάτι που προκαλεί τους πανηγυρισμούς των συντρόφων του σκοπευτή. Η αυθεντικότητα του βίντεο, που κυκλοφόρησε ευρύτατα σε ιστότοπους κοινωνικής τη Δευτέρα του Πάσχα (09/04), δεν κατέστη αρχικά δυνατό να επιβεβαιωθεί από το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα Τρίτη την αυθεντικότητα του βίντεο, διευκρινίζοντας πως είχε τραβηχτεί τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν υποστήριξε πως ο εν λόγω ισραηλινός στρατιώτης αξίζει παράσημο.

«Αφού επιχειρήθηκε να διαλυθούν οι ταραχοποιοί (...) μια σφαίρα εβλήθη προς την κατεύθυνση ενός από τους Παλαιστίνιους που ήταν ύποπτος ως αρχηγός των ταραχοποιών. Επλήγη στη γάμπα», υποστήριξε ο στρατός σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Λίμπερμαν από την πλευρά του υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως «ο ελεύθερος σκοπευτής θα πρέπει να παρασημοφορηθεί και αυτός που τράβηξε το βίντεο να υποβαθμιστεί».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Από τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών μέχρι χθες, 32 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 2.800 τραυματίστηκαν από σφαίρες και δακρυγόνα του ισραηλινού στρατού στις διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Εκτάκτως στη Βάση Υποβρυχίων όλοι οι Έλληνες κυβερνήτες

Μπαχτσελί: «Υστερικός ο Καμμένος – Μας τρίζουν τα δόντια, θα τα ξεριζώσουμε»