Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Παρά την απαγόρευση από το αμερικανικό Κογκρέσο η Τουρκία «παρέλαβε» τα πρώτα F-35 (Vids)

Newsbomb

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι παρά την απαγόρευση παράδοσης στην Τουρκία σχεδόν 100 μαχητικών F-35 από το αμερικανικό Κογκρέσο τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα (21/6) ότι η Τουρκία «παρέλαβε» τα πρώτα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στην αμερικανική βάση Luke στο Φορτ Γουόρθ τουΤέξας, όμως τα πρώτα από αυτά θα φθάσουν σε τουρκικό έδαφος το 2020.

«Προτού φθάσουν στην Τουρκία το 2020 θα προηγηθεί η φάσης της εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη νότια επαρχία της Αττάλειας, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους δημοσιογράφους για τα αντίποινα των ΗΠΑ στην αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία.

Δύο πιλότοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύονται επί του παρόντος στις ΗΠΑ στο πιλοτάρισμα των προηγμένων στελθ αεριωθούμενων πέμπτης γενιάς.

Τα F-35 αναμένεται να αντικαταστήσουν τα «γηρασμένα» F-4 και F-16 αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα των F-35 συμμετέχουν συνολικά εννέα χώρες. Από αυτές, μόνο η Δανία και η Τουρκία δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα αεροσκάφη τους από τις ΗΠΑ.



Πηγή: DailySabah, Sputniknews