Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η διάσημη χορογράφος που έγραψε ιστορία με τα μιούζικαλ Cats και Φάντασμα της Όπερας

Ευστράτιος Μωραΐτης Ευστράτιος Μωραΐτης

Η Τζίλιαν Λιν, η Βρετανίδα χορογράφος επιτυχημένων μιούζικαλ όπως τα "Cats" και «Το φάντασμα της όπερας», πέθανε χθες 1 Ιουλίου σε ηλικία 92 ετών, ανακοίνωσε ο σύζυγός της στο Twitter.

«Με ραγισμένη καρδιά», ο ηθοποιός Πίτερ Λαντ έγραψε πως η σύζυγός του, η Τζίλιαν Λιν, απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο Πριγκίπισσα Γκρέις του Λονδίνου.

Η Τζίλιαν Λιν, που είχε ξεκινήσει τη σταδιοδρομία της ως χορεύτρια κλασικού χορού, συνέβαλε σε περισσότερα από 50 έργα. Κυρίως, είχε επεξεργαστεί τη χορογραφία σε δύο από τα πιο διάσημα μιούζικαλ που συνέθεσε ο Βρετανός Άντριου Λόιντ Βέμπερ: “Cats” (1981), εμπνευσμένο από ποιήματα του Άγγλου ποιητή Τ. Σ. Έλιοτ και το οποίο αφηγείται την ιστορία μιας συμμορίας από γάτες, και το «Φάντασμα της όπερας» (1986), από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκαστόν Λερού.

Tα δύο μιούζικαλ κατέκτησαν εκατομμύρια θεατές στον κόσμο και εξακολουθούν να παίζονται στο Λονδίνο, για τρεις και πλέον δεκαετίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. «Αντίο στην αγαπημένη μου Τζίλι, τρεις γενιές μιούζικαλ σου οφείλουν τόσα πολλά», έγραψε στο Twitter ο Άντριου Λόιντ Βέμπερ.

Η Τζίλιαν Λιν είχε λάβει δύο Βραβεία Όλιβερ, τα βρετανικά θεατρικά βραβεία. Τον Ιούνιο ένα λονδρέζικο θέατρο, το New London Theatre, μετονομάστηκε παίρνοντας το όνομά της – το πρώτο θέατρο του Γουέστ Εντ, της λονδρέζικης θεατρικής συνοικίας, που παίρνει το όνομα μιας γυναίκας.