Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

US Space Force: Το νέο «καμάρι» του Τραμπ για την κατάκτηση του Διαστήματος (vid)

Newsbomb

Τη σύσταση ενός νέου στρατιωτικού σώματος – του έκτου κατά σειρά – στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έως το 2020 προανήγγειλε την Πέμπτη (09/08/2018) ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Η «Διαστημική Δύναμη» (Space Force) αποτελεί, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, προσωπική επιθυμία του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για την κυριαρχία των ΗΠΑ στο Διάστημα.

«Ήρθε η ώρα να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία των ενόπλων δυνάμεών μας, να προετοιμαστούμε για το επόμενο πεδίο μάχης όπου οι καλύτεροι και πιο γενναίοι Αμερικανοί θα κληθούν για να αποτρέψουν και να νικήσουν ένα νέο κύμα απειλών ενάντια στο λαό μας και το έθνος μας», δήλωσε ο κ. Πενς σε ομιλία του στο Πεντάγωνο.

«Έφτασε η στιγμή να συγκροτήσουμε τη Διαστημική Δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η έγκριση του νέου στρατιωτικού σώματος περνά από το «κόσκινο» του Κογκρέσου, με τον Πενς να ζητά από το ύπατο νομοθετικό σώμα των ΗΠΑ να εγκρίνει πρόσθετο προϋπολογισµό ύψους 8 δισ. δολαρίων, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει ζητήσει ήδη από το Μάιο τη συγκρότηση μιας νέας διαστημικής δύναμη που θα είναι απολύτως ανεξάρτητη από την Πολεμική Αεροπορία.

«Για να υπερασπιστούμε τις ΗΠΑ δεν αρκεί να έχουμε απλώς μια αμερικανική παρουσία στο διάστημα. Πρέπει να έχουμε αμερικανική κυριαρχία στο διάστημα», είχε υπογραμμίσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ, ως μέλος της Συνθήκης Επί των Αρχών, η οποία διέπει τη δραστηριότητα των κρατών κατά την εξερεύνηση και χρησιμοποίηση του Διαστήματος, δεν μπορεί να αναπτύξει όπλα μαζικής καταστροφής στο Διάστημα.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το βίντεο με τις δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς