ΚΟΣΜΟΣ

Δασκάλα κάνει bullying σε 5χρονο μαθητή (vid)

Δασκάλα κάνει bullying σε 5χρονο μαθητή (vid)

Έχουμε ακούσει για τους μαθητές που κάνουνbullying σε άλλα παιδιά του σχολείου αλλά για δασκάλους που εκφοβίζουν παιδιά σπάνια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο εκφοβισμός δεν είναι μόνο φυσικός, αλλά μπορεί επίσης να είναι λεκτικός ή συναισθηματικός.

Στόχος κάθε καθηγητή πρέπει να είναι να δημιουργήσει μια ισχυρή σχέση μαθητών - εκπαιδευτικών και να συμβάλει στη δημιουργία μιας θετικής ομάδας.

Η Kandy Escotto παρατήρησε πέρυσι ότι ο πεντάχρονος γιος της Aaron αντιμετώπιζε προβλήματα με τους βαθμούς του και την συμπεριφορά του και όταν τον ρώτησε είπε πως η δασκάλα του τον απεκάλεσε «κακό αγόρι».

Η μητέρα του μικρού αγοριού ήθελε να μάθει τι συνέβαινε στην τάξη και έβαλε ένα κασετοφωνάκι στο σακίδιο του για τέσσερις μέρες συγκεντρώνοντας 32 ώρες ήχου από το Δημοτικό Σχολείο Banyan.

Στην κασέτα άκουσε ότι αποκάλεσε τον γιο της και ένα άλλο μικρό παιδί «χαμένους» κσι πολλά άλλα... και γι αυτό τον λόγο ο μικρός δεν ήθελε να ξαναπάει στο σχολείο.

«Κανένα παιδί δεν αξίζει να εκφοβισθεί και κανένας δάσκαλος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί άσεμνη γλώσσα στην τάξη. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι οι πυλώνες στην κοινωνία, πρέπει να αποτελούν πρότυπα για τους μαθητές τους» τόνισε η μητέρα του μικρού.