Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστιο σκάνδαλο σε ξενοδοχεία: Δείτε βίντεο από κρυφή κάμερα που αποκαλύπτει τη «βρώμικη» αλήθεια

Newsbomb

Το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού διέταξε τη διενέργεια έρευνας για επισφαλείς συνθήκες υγιεινής σε μια σειρά πεντάστερων ξενοδοχείων, μετά την ανάρτηση βίντεο που είχε μαγνητοσκοπηθεί μυστικά, το οποίο δείχνει το προσωπικό καθαριότητας σε πολυτελή δωμάτια διεθνών αλυσίδων να χρησιμοποιεί το ίδιο πανί για να καθαρίζει τις τουαλέτες, τα φλιτζάνια και τις λεκάνες.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο τονίζει ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τα κρούσματα αυτά σε μεγάλα ξενοδοχεία και ότι διέταξε τις τοπικές αρχές πολιτισμού και τουρισμού στη Σανγκάη, στο Πεκίνο και στις επαρχίες Φουτζιάν, Τζιανγκσί και Γκουιτζόου να διενεργήσουν έρευνα.

Το προσωπικό καθαριότητας σε αρκετά πολυτελή ξενοδοχεία «πιάστηκε» μέσω κάμερας εγκατεστημένης σε δωμάτια, να καθαρίζει φλιτζάνια, νιπτήρες και καθρέπτες χρησιμοποιώντας βρώμικα πανιά, πετσέτες και σφουγγάρια προκαλώντας δημόσια κατακραυγή και ανησυχία.

Τα περισσότερα από τα αναφερόμενα ξενοδοχεία ανήκουν σε μεγάλες διεθνείς αλυσίδες. Ανάμεσά τους τα Conrad Beijing της διεθνούς αλυσίδας Hilton Worldwide Holdings Inc, Waldorf Astoria, Sheraton του ομίλου Marriott International Inc., Le Royal Meridien Shanghai, Ritz Carlton, Shangri-La Hotel Fuzhou. Ορισμένα ζήτησαν συγνώμη.

Η δημοτική υπηρεσία τουρισμού της Σανγκάης ανακοίνωσε ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και ότι θα υποστηρίξει τις αρμόδιες αρχές όταν επιβάλουν αυστηρές ποινές σε ξενοδοχεία των οποίων η υπαιτιότητα θα διαπιστωθεί. Η δημοτική επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης του Πεκίνου κάλεσε τους διευθυντές τεσσάρων εμπλεκόμενων ξενοδοχείων για εξηγήσεις. Οι υγειονομικές αρχές της πρωτεύουσας άρχισαν να συλλέγουν δείγματα από τις εγκαταστάσεις ξενοδοχείων για να ελεγχθούν και δεσμεύτηκαν τα πορίσματα των ελέγχων να δημοσιοποιηθούν σύντομα.
Παρόμοιες έρευνες διεξάγονται στη Φουτζόου και στη Γκουιγιάνγκ, πρωτεύουσες των επαρχιών Φουτζιάν και Γκουιτζόου αντίστοιχα. Οι αρμόδιες τοπικές αρχές κλήθηκαν να εντείνουν την εποπτεία και τον έλεγχο της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών. Το υπουργείο δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει αυστηρά συμπεριφορές που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών.

Το 12λεπτο βίντεο ανάρτησε προχθές, Τετάρτη, ο Χουαζόνγκ, μια διασημότητα του Διαδικτύου με 322.000 ακόλουθους στο Weibo, το κινεζικό Twitter. Ο Χουαζόνγκ είπε ότι μαγνητοσκόπησε το βίντεο κατά τη διάρκεια παραμονής του σε πολυτελή ξενοδοχεία πρόσφατα και ότι απογοητεύτηκε όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν σύνηθες το προσωπικό να χρησιμοποιεί βρώμικες πετσέτες για να καθαρίζει τα φλιτζάνια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το βίντεο πυροδότησε και αντιπαράθεση στο Διαδίκτυο, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι το προσωπικό καθαριότητας δεν αμείβεται αρκετά για να εργάζεται σε μερικά από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία του κόσμου. «Ευτυχώς, δεν έχω να πληρώσω για να μείνω σε κανένα από αυτά τα ξενοδοχεία», σχολίασε ένας χρήστης.

Με πληροφορίες από Bloomberg, ΑΠΕ-ΜΠΕ