Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Sentinelese: Η μυστηριώδης άγρια φυλή που σκότωσε τον Αμερικανό ιεραπόστολο (pics+vid)

Newsbomb

Ο νεαρός Αμερικανός ιεραπόστολος που σκοτώθηκε από τα βέλη μίας φυλής σε νησί του Ινδικού Ωκεανού όπου απαγορεύεται η πρόσβαση, ήθελε να φέρει τον χριστιανισμό σε αυτή τη φυλή που είναι αποκομμένη από τον σύγχρονο κόσμο, σύμφωνα με τα τελευταία του γραπτά του που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

«Το όνομά μου είναι Τζον. Σας αγαπώ και ο Χριστός σας αγαπά...Ορίστε ψάρια!», ούρλιαξε ο Τζον Τσάου προς δύο μέλη της φυλής οπλισμένα με τόξα καθώς πλησίαζε στο νησί Νορθ Σέντινελ, στα Θάλασσα Ανταμάν.

Στις 16 Νοεμβρίου, ο 27χρονος Αμερικανός σκοτώθηκε προσπαθώντας να έλθει σε επαφή με την φυλή των κυνηγών-συλλεκτών της νήσου που αριθμεί 150 ανθρώπους.

Η φυλή ζει σε συνθήκες αυτάρκειας επί πολλούς αιώνες στο νησί, όπου το ινδικό κράτος έχει απαγορεύσει την πρόσβαση σε οποιονδήποτε.

Τις τελευταίες δεκαετίες, κάθε απόπειρα επαφής από τον έξω κόσμο συνάντησε την βίαιη άρνηση της φυλής.

Το ημερολόγιο του νεαρού Αμερικανού, που γράφτηκε τις ημέρες και τις ώρες που προηγήθηκαν του θανάτου του, φτιάχνει το πορτρέτο ενός ταξιδιώτη που έβλεπε τον εαυτό του ως χριστιανό ιεραπόστολο σε επικίνδυνη περιπέτεια.

«Ίσως πιστεύετε ότι είμαι τρελός που το κάνω όλο αυτό, αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να φέρω τον Ιησού στους ανθρώπους αυτούς», έγραψε ο Τζον Τσάου στην τελευταία του επιστολή προς την οικογένειά του που γράφτηκε την ημέρα του θανάτου του.

«Δεν είναι εις μάτην -οι αιώνιες ζωές αυτής της φυλής είναι στο χέρι μου και λαχταρώ να τους δω να λατρεύουν τον Θεό στην δική τους γλώσσα», γράφει αντλώντας έμπνευση από την Αποκάλυψη (7, 9-10).

Λίγη ώρα αφού έγραψε αυτές τις γραμμές, ο νεαρός αποβιβάσθηκε στην ακτή του νησιού. Και δεν επέστρεψε ποτέ.

Από τα ανοικτά, οι ψαράδες που τον μετέφεραν παράνομα στο Νορθ Σέντινελ, τον είδαν να δέχεται ριπή βελών, αλλά να συνεχίζει να περπατά. Στην συνέχεια, άνδρες της φυλής πέρασαν ένα σκοινί γύρω από τον λαιμό του και έσυραν το πτώμα του.

Το ημερολόγιό του που τροφοδοτούσε τον λογαριασμό του στο Instagram με εικόνες από τις περιπέτειές του στην φύση, αποκαλύπτει ότι το σχέδιο αυτό για τον προσηλυτισμό της φυλής είχε προετοιμασθεί για μεγάλο διάστημα, μυστικά, «στο όνομα του Θεού».

Την παραμονή του θανάτου του, είχε πλησιάσει δύο φορές στο νησί. Την δεύτερη φορά είχε κατορθώσει να δώσει δώρα σε ένα μέλος της φυλής, το πρόσωπο του οποίου είναι καλυμμένο με κίτρινη σκόνη. Αλλά ένα παιδί του έριξε ένα βέλος που καρφώθηκε στην Βίβλο του. Τότε έφυγε κολυμπώντας μέχρι την βάρκα των ψαράδων που περίμενε στα ανοικτά.

«ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ!», έγραψε τότε με κεφαλαία γράμματα στο ημερολόγιό του σοκαρισμένος. «Θα μπορούσα να επιστρέψω στις ΗΠΑ, διότι το να μείνω εδώ σημαίνει βέβαιο θάνατο».

«Επιστρέφω στο νησί. Θα προσευχηθώ όλα να πάνε καλά», γράφει στο τελευταίο του κείμενο στις 06.20 της 16ης Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ιθαγενείς απομονωμένου νησιού στον Ινδικό σκότωσαν ιεραπόστολο

Δείτε πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr ένα ντοκιμαντέρ για τη φυλή Sentinelese