Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

«Καταραμένο» πλοίο βρέθηκε 90 χρόνια μετά στο βυθό λίμνης στον Καναδά! (vid)

Newsbomb

Έπειτα από 90 χρόνια εντοπίστηκε το «καταραμένο» πλοίο στο βυθό της λίμνης Χούρον στον Καναδά

Το πλοίο κατασκευάστηκε στη Γλασκώβη το 1888 υπό το όνομα «Μακάσα».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, επί 39 χρόνια έπλεε στη λίμνη του Οντάριο, ώσπου οι αγοραστές του το 1928 το μετέφεραν στη λίμνη Χούρον και το μετονόμασαν σε «Μανασού» παρά τις προλήψεις των ναυτικών ότι όταν μετονομάζεται πλοίο παίρνει πάνω του βαριά κατάρα.

Έτσι προτού κλείσει έναν χρόνο με το νέο του όνομα, το πλοίο ναυάγησε, όταν έπεσε σε καταιγίδα κοντά στο νησί Γκρίφιθ. Παρά τους χειρισμούς του καπετάνιου Τζον ΜακΚέι το πλοίο βυθίστηκε, παρασύροντας 16 άτομα πληρώματος, 116 βοοειδή αλλά και το λοιπό φορτίο.

Η αιτία του ναυαγίου παραμένει άγνωστη, ωστόσο ιστορικοί εικάζουν πως οι 116 αγελάδες που είχε ως φορτίο το πλοίο, μετακινήθηκαν απότομα με αποτέλεσμα το Μανασού να βυθιστεί.

Περίπου εξήντα ώρες μετά το ναυάγιο διασώθηκαν ο καπετάνιος, τέσσερις ναύτες κι ένας επιβάτης, ενώ το πλοίο εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες από τον ιστορικό Κρις Κολ και τους κυνηγούς ναυαγίων Κεν Μέριμαν και Τζέρι Ελίασον.

Μέσα στο πλοίο βρέθηκε άθικτο το αυτοκίνητο του Ντόναλντ Γουάλας, μοναδικού επιβάτη που διασώθηκε και οι σωσίβιες λέμβοι του πλοίου, γεγονός που μαρτυρά ότι η βύθιση επήλθε γρήγορα.

Δείτε το βίντεο!