Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Το βίντεο που σόκαρε τις ΗΠΑ: Τον πυροβόλησε στο κεφάλι ενώ ήταν άοπλος (ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Newsbomb

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και καταγράφει τη στιγμή που τρεις αστυνομικοί στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ καταδιώκουν σε ταράτσα έναν νεαρό Αφροαμερικανό, πυροβολώντας εναντίον του, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι δύο αστυνομικοί πλησίασαν τον 19χρονο στο δρόμο, τον Αύγουστο του 2018, καθώς έκριναν ότι έμοιαζε με την περιγραφή ενός υπόπτου που αναζητούσαν.

Ο νεαρός στο χέρι του δεν κρατούσε κάποιο όπλο, παρά μόνο το κινητό του τηλέφωνό, ωστόσο τρόμαξε όταν είδε τους αστυνομικούς οι οποίοι κινήθηκαν ξαφνικά απειλητικά εναντίον του και συνέχισαν να τον κυνηγάνε μέχρι που φτάσανε σε ταράτσα κτηρίου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο νεαρός τρομοκρατημένος προσπάθησε να σηκώσει τα χέρια του ψηλά, ωστόσο εκείνοι τον πυροβόλησαν.

Η μία από τις τρεις σφαίρες των αστυνομικών «έγδαρε» το κεφάλι του Σμιθ Τζούνιορ, ενώ μια άλλη τον χτύπησε στον γοφό.

Ο 19χρονος δήλωσε στο δικαστήριο ότι μέχρι σήμερα η σφαίρα παραμένει καρφωμένη στο σώμα του, αφού η αφαίρεσή της δεν ήταν δυνατή.
Όσον αφορά τους αστυνομικούς, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και η τύχη τους στην υπηρεσία θα εξαρτηθεί από την δικαστική έκβαση της υπόθεσης.

Πηγή: CNN.gr