ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Στρασβούργο: Βίντεο - ντοκουμέντο από το μακελειό με τους 3 νεκρούς

Επίθεση Στρασβούργο: Βίντεο - ντοκουμέντο από το μακελειό με τους 3 νεκρούς

Ενώ συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση στο κέντρο του Στρασβούργου που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς και δώδεκα τραυματίες.

Περισσότεροι από 350 αστυνομικοί, ανάμεσά τους 100 μέλη της δικαστικής αστυνομίας, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, έχουν επιστρατευτεί προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο 29χρονος Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από το Μαρόκο, Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος σύμφωνα με τις γαλλικές αστυνομικές Αρχές είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης.

Το βράδυ της Τρίτης, αρχής γενομένης «από τις 19:50» (20:50 ώρα Ελλάδας), ο ένοπλος άνοιξε πυρ και «έσπειρε τον τρόμο» σε «τρία σημεία» στο Στρασβούργο, δήλωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση:

H φωτογραφία του ανθρώπου που άνοιξε πυρ σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Στρασβούργου, κυκλοφορεί ήδη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Γαλλίας.

strasbourgo3

Οι αστυνομικές αρχές είχαν σχεδιάσει να περάσουν χειροπέδες στον 29χρονο το πρωί της Τρίτης (11/10), στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείας. Ο Γαλλομαροκινός κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της εισβολή των διωκτικών αρχών στο διαμέρισμα του, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο που διέμενε χειροβομβίδες.

Άλλοι ύποπτοι για την ίδια υπόθεση τέθηκαν υπό κράτηση.

Η εισαγγελία του Παρισιού γνωστοποίησε παράλληλα ότι άρχισε να διενεργεί έρευνα για «ανθρωποκτονίες» και «απόπειρες ανθρωποκτονιών» που θεωρεί ότι έχουν «τρομοκρατικούς» σκοπούς ενώ έκανε επίσης λόγο για «σύσταση και συμμορία».

Μετά την επίθεση, η γαλλική κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών, ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Το μέτρο προβλέπει «την εφαρμογή ενισχυμένων ελέγχων στα σύνορα», είπε ο Καστανέρ, ενώ θα γίνονται επίσης περισσότεροι έλεγχοι «σε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές» της Γαλλίας «για να προληφθεί ο κίνδυνος επίθεσης κάποιου επίδοξου μιμητή» των τραγικών γεγονότων στο Στρασβούργο. Θα υπάρξει επίσης, «συμπληρωματικά», ακόμη «πιο ισχυρή κινητοποίηση» των μονάδων του στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle «καθ' άπασα την επικράτεια».

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της επίθεσης και δείτε περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες

Η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου ήταν ο στόχος μιας σχεδιαζόμενης επίθεσης, που όμως απετράπη, τον Δεκέμβριο του 2000. Γενικά φρουρείται αυστηρά και υπάρχουν εκτενή μέσα επιτήρησής της. Εντέλλονται να τη φυλάσσουν μεταξύ άλλων 260 αστυνομικοί.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση στο koinonikomerisma.gr

Καιρός τώρα: Τα φαινόμενα υποχωρούν αλλά το κρύο επιμένει - Πού θα χιονίσει (pics)