Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Βρετανία: Ο Κόρμπιν έβρισε χυδαία την Τερέζα Μέι μέσα στη βουλή; Δείτε το βίντεο της οργής

Newsbomb

Brexit:Το είπε ή δεν το είπε;

Ειδικοί στο «διάβασμα των χειλιών» καλούνται να μαντέψουν τι ακριβώς είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε «ηλίθια γυναίκα» την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια μιας έντονης αντιπαράθεσής τους στο κοινοβούλιο.

Οι τηλεοπτικές κάμερες «έπιασαν» τον Τζέρεμι Κόρμπιν –αλλά τα μικρόφωνα δεν τον άκουσαν– να σχηματίζει τις λέξεις στα χείλη ενώ στο βήμα βρισκόταν η Τερέζα Μέι και του απαντούσε στις ερωτήσεις που είχε υποβάλει σχετικά με την απόφασή της να αναβάλει την ψηφοφορία για το Brexit, την περασμένη εβδομάδα.

Η Τερέζα Μέι στην απάντησή της άφησε να εννοηθεί ότι ο ηγέτης των Εργατικών μπορεί να μην χαίρει της στήριξης των δικών του βουλευτών στο ζήτημα του Brexit. Χρησιμοποίησε μάλιστα, σε έντονο ύφος, μια «ατάκα» από μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παντομίμα, λέγοντάς του: «Έχω μια συμβουλή για τον αξιότιμο κύριο: κοίτα πίσω σου! Δεν εντυπωσιάστηκαν, όπως ούτε και η χώρα!»

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν διακρίνεται να κουνάει το κεφάλι του και φαίνεται να σχηματίζει με το στόμα τις λέξεις "stupid woman" (ηλίθια γυναίκα).

Λίγο αργότερα, όταν η Τερέζα Μέι ενημερώθηκε από άλλους βουλευτές για το συμβάν, σχολίασε ότι «όλοι σε αυτή τη Βουλή, και ιδίως στην 100ή επέτειο από τότε που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες, θα έπρεπε να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να συμμετέχουν στο κοινοβούλιο... και επομένως να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες διατυπώσεις», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, διέψευσε από την πλευρά του ότι αποκάλεσε «ηλίθια γυναίκα» την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Πρωθυπουργού χαρακτήρισα "ηλίθιους ανθρώπους" εκείνους που πιστεύω ότι επιδίωκαν να μετατρέψουν σε παντομίμα τη συζήτηση για την εθνική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας», δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν από το βήμα του κοινοβουλίου.

«Δεν χρησιμοποίησα τις λέξεις ‘ηλίθια γυναίκα’ για την πρωθυπουργό ή για οποιονδήποτε άλλον και διαφωνώ παντελώς με τη χρήση σεξιστικής ή μισογυνικής γλώσσας σε οποιαδήποτε μορφή της», πρόσθεσε.