Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Τις πληγές της μετρά η Κρήτη (vid)

Παρασκευή Βονάτσου

Σε ύφεση βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν προβλήματα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το flashnews, περισσότερο επλήγη από την κακοκαιρία ο νομός Ηρακλείου λόγω της υπερχείλισης του ποταμού στο Γιόφυρο.

Οι δρόμοι της πόλης έγιναν χείμαρροι και μέχρι το βράδυ της Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2015, πυροσβέστες συνέδραμαν τους πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτια και αυτοκίνητα

Μεγάλες καταστροφές στο βιολογικό καθαρισμό και στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου και στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά η νεροποντή που έπληξε την περιοχή, την Τρίτη 13/1. Τα ορμητικά νερά του ποταμού στο Γιόφυρο παρέσυραν το φράγμα που είχε δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα νερά και λάσπες να κατακλύσουν το χώρο.

Έληξε το απαγορευτικό απόπλου

Αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο από Αθήνα για Χανιά, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο Χανίων και επέστρεψε στο Ελ. Βενιζέλος ενώ η πτήση τελικά πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Σήμερα επίσης τα ξημερώματα (13 προς 14 Ιανουαρίου) έληξε το απαγορευτικό που ίσχυε από το λιμάνι των Χανίων και του Ηρακλείου προς τον Πειραιά και τα πλοία που παρέμεναν δεμένα για δύο 24ωρα, έλυσαν κάβους.

Βυθίστηκε μικρό σκάφος στην Παντάνασσα

Στο λιμάνι της Παντάνασσας στο Ηράκλειο, βυθίστηκε μικρό σκάφος που ήταν δεμένο στο λιμάνι ενώ στο Ρέθυμνο το γύρο του διαδικτύου έκαναν εικόνες από το λιμάνι που «βγήκε» στη στεριά.

Χανιά: Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Τα σημαντικότερα εντοπίζονται στα Χανιά, στο Ανατολικό Σέλινο, από Ροδοβάνι μέχρι Σέμπρωνα που παραμένει χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Τρίτης 13 Ιανουαρίου, ενώ από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, ειδικό κλιμάκιο θα ξεκινήσει την σύνταξη μελέτης για το δίκτυο της ΔΕΗ.

Επίσης, το Λουτρό έχει βυθιστεί στο σκοτάδι από εχθές Τρίτη 13/1 και συνεργείο μετέβη σήμερα (14/1) το πρωί για την αποκατάσταση της ζημιάς. Τέλος κεραυνός έθεσε εκτός λειτουργίας μετασχηματιστές στο Κακόπετρο και μόλις αντικατασταθούν, θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.