Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Αγνοείται γυναίκα οδηγός στη Θεσσαλονίκη - «Πνίγηκε» η πόλη από τη θεομηνία (pics+vid)

Newsbomb

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 53χρονης γυναίκας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο σύζυγός της στο ΑΤ Νέας Μηχανιώνας.

Οι έρευνες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί για τον εντοπισμό της γυναίκας, τα ίχνη της οποίας, σύμφωνα με το σύζυγό της, χάθηκαν. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε πρωινή επικοινωνία του με το Α.Τ. Μηχανιώνας, τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν χθες το βράδυ, όταν η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της και έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της. Γύρω στις 5 τα ξημερώματα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο σε κεντρικό σημείο της Νέας Μηχανιώνας, με τη γυναίκα να είναι άφαντη.

Την ίδια ώρα με αμείωτη ένταση πυροσβεστικά οχήματα συνεχίζουν την απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους του Δήμου Θερμαϊκού, την ίδια ώρα που συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή των τελευταίων ωρών.

Πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν τη Νέα Μηχανιώνα, την Περαία, την Αγία Τριάδα, το Αγγελοχώρι και την Επανομή, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, περιοχές απ' όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής επενέβη σε περισσότερες από 170 περιπτώσεις, ενώ σε 24 χρειάστηκε η συνδρομή της για τον απεγκλωβισμό ατόμων.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας οδικές αρτηρίες γέμισαν με φερτά υλικά, κορμούς δένδρων και κλαδιά, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους και σε ορισμένες περιοχές η άσφαλτος «άνοιξε». Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά και υπέστησαν ζημιές.

Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι των παραπάνω περιοχών που είδαν τους υδάτινους όγκους να εισβάλλουν στα σπίτια τους, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον οικιακό εξοπλισμό. Αναφέρθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές που αποκαθίστανται σταδιακά από συνεργεία της ΔΕΗ.

Στο μεταξύ, κατά τις 11 το πρωί, εξαιτίας συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα, «κόλλησε» λεωφορείο του ΟΑΣΘ στα Κουφάλια, και -σύμφωνα με την Αστυνομία- χρειάστηκε η συνδρομή των Αρχών για να απεγκλωβίσουν τέσσερις ηλικιωμένες επιβάτιδες, που είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή φωτό και βίντεο: thousandnews.gr