Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια ξενοδοχοϋπάλληλοι κι αστυνομία έξω από το υπουργείο Εργασίας (pics&vids)

Newsbomb

Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης (27/09) έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων καθώς αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το εφάπαξ και να προχωρήσει σε μειώσεις των συντάξεών τους.

ergasias

Όταν ένα μέρος των συγκεντρωμένων επιχείρησε να μπει στο κτήριο αλλά εμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ, προκλήθηκε ένταση.

Μάλιστα κάποιοι ξήλωσαν γράμματα από την ταμπέλα του υπουργείου.

ergasias4
ergasias15

«Καταργεί την 20ετια και μειώνει επιπλέον το εφάπαξ», λένε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Νίκος Παπαγεωργίου με δηλώσεις του ανέφερε πως «δίνουν το επίδομα ασθένειας μετά από 10 μήνες. Στη συνέχεια δε ανακαλύψαμε πως ο υφυπουργός καταργεί το εφάπαξ. Ένα ταμείο που ήταν πλεονασματικό, δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ από το κράτος».

«Ήρθε σήμερα και το καταργεί αρπάζοντας τα αποθεματικά του ταμείου για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Σήμερα είναι παγκόσμια μέρα τουρισμού και κάνουμε κινητοποιήση. Πρέπει να μας επιστρέψουν τα λεφτά μας», πρόσθεσε.

«Είναι μια αθλιότητα που έχει παραγγελθεί απο τους ξενοδόχους και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου όπως όλες οι προηγούμενες», επεσήμανε ο κ. Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή όπου και έφτασαν λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι.

Λίγη ώρα μετά αποχώρησαν από το σημείο, χωρίς να προκληθούν νέες εντάσεις.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr